αρχικηVIRALΈρευνα: Πόσα χρήματα αναμένεται να ξοδέψουν οι Έλληνες με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Έρευνα: Πόσα χρήματα αναμένεται να ξοδέψουν οι Έλληνες με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ιδρύθηκε επίσημα το 496 μ.Χ. από τον Πάπα Γελάσιο Α, αντικαθιστώντας την ειδωλολατρική γιορτή των Λουπερκάλια. Αλλά η ευρέως γνωστή παράδοση αποστολής ευχετήριων καρτών την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου προέρχεται μόνο από τον δέκατο έβδομο αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία.

Στην τρέχουσα ποπ κουλτούρα, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται μια μεγάλη ευκαιρία για να δείξουμε την αγάπη μας, να ανταλλάσσουμε λουλούδια, συναισθηματικές κάρτες και σοκολατάκια έως και να κάνουμε πρόταση γάμου.

Ποιο είναι όμως το οικονομικό υπόβαθρο αυτής της πιο σημαντικής γιορτής των ερωτευμένων;

Η εταιρεία Picodi ερεύνησε πάνω από 5.600 άτομα από 32 διαφορετικές χώρες (συμπεριλαμβανομένων των Αμερικής, Ευρώπης, Ασίας, Αυστραλίας, Αφρικής και Ελλάδας) για να μάθουμε για την τοπική αντίληψη της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Καθώς η Ημέρα των Ερωτευμένων 14 Φεβρουαρίου απαγορεύτηκε σε μερικές χώρες για θρησκευτικούς λόγους (Πακιστάν, Μαλαισία, Ινδονησία, Αφγανιστάν, Ιράν, και τη Σαουδική Αραβία) αποφασίσαμε να τις παραλείψουμε στη συγκεκριμένη μελέτη

Η μελέτη μας είναι μια μεγάλη πηγή πληροφοριών σχετικά με την προθυμία των ερωτευμένων να δαπανήσουν χρήματα, ποια είναι τα πιο επιθυμητά δώρα, το κόστος τους και τελικά αν η πραγματικότητα είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες των αποδεκτών.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ελλάδα

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα η Ημέρα των Ερωτευμένων καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1977. Οι Έλληνες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όπως την γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο. Ρομαντικά δείπνα, δώρα, λουλούδια, σοκολατάκια, κάρτες κτλ. Υπάρχουνε και πολλά άτομα τα οποία δεν γιορτάζουν την Ημέρα των Ερωτευμένων ανεξάρτητα από το αν είναι σε σχέση η όχι.

Η έρευνά μας έδειξε ότι τρεις στους τέσσερις Έλληνες (ακριβώς 72%) γιορτάζουν την Ημέρα των Ερωτευμένων. Μόνο 28% των ερωτηθέντων δεν συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας του Αγ. Βαλεντίνου. Δεν είναι μόνο αυτοί που δεν βρήκαν ακόμα το ταίρι τους . 23% των ανδρών και 18% των γυναικών σε σχέσεις δεν γιορτάζουν την Ημέρα των Ερωτευμένων. Όπως αναφέραμε προηγουμένως 72% των Ελλήνων γιορτάζει την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Αυτά είναι σίγουρα ευχάριστα νέα για τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων, κινηματογράφων, ζαχαροπλαστείων, λουλουδοπωλείων, μαγαζιών με δώρα, κοσμήματα, κτλ

28% των ερωτευμένων ανδρών απάντησε ότι φέτος θα γιορτάσει την αγάπη τους απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό δείπνο με τους συντρόφους τους. Ενώ 29% των γυναικών αποφάσισε φέτος να βελτιώσει το στυλ των συντρόφων τους αγοράζοντας  ως δώρο ρούχα την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. 14 % των ερωτηθέντων ανδρών θα δώσει ερωτικά παιχνίδια στους συντρόφους τους. Καμία γυναίκα δεν σημείωσε αυτή την απάντηση στο ερωτηματολόγιο μας. Αυτό που δεν μας ξάφνιασε είναι ότι οι γυναίκες είναι πιο ρομαντικές. 19% των γυναικών απάντησε ότι θα δώσει μια κάρτα στον αγαπημένο τους. Ενώ ο αριθμός των ανδρών που θα δώσουν μια συναισθηματική κάρτα ήταν 0

Όλα αυτά τα δώρα, είναι όντος αυτά που επιθυμούν; Ρωτήσαμε ποια είναι τα ποιο επιθυμητά δώρα που θα θέλανε να λάβουν την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Εξίσου γυναίκες (35%) και άνδρες (36%) σημείωσαν ότι ένα ρομαντικό δείπνο είναι το καλύτερο δώρο. 32% των γυναικών θα ήθελε ένα ταξίδι / εκδρομή. 31% των γυναικών θεώρησε ένα άρωμα ως το καλύτερο δώρο, μόνο 14% ανδρών συμφώνησε με τη την απάντηση. Βεβαίως αρκετά ψηλά έχουμε τα κοσμήματα. 27% των γυναικών θα ήθελε να πάρει κοσμήματα την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. 25% των γυναικών απάντησε ότι το πιο επιθυμητό δώρο είναι τα σοκολατάκια και γλυκά. Δεν μας ξαφνιάζει ότι 17% των ανδρών θεωρεί τα ηλεκτρονικά ως ένα τέλειο δώρο

Τα λουλούδια – το πιο κλασσικό δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – είναι και το πιο ανεπιθύμητο δώρο κατά των 23% γυναικών.

33% των ανδρών απάντησε ότι το πιο ανεπιθύμητο δώρο για αυτούς είναι ένα ρομαντικό δείπνο. Σίγουρα μεγάλη έκπληξη ήταν η απάντηση των 26% ανδρών οι οποί απάντησαν ότι τα ηλεκτρονικά είναι τα πιο ανεπιθύμητα δώρα. 26% των γυναικών σίγουρα δεν θα εντυπωσιαστεί αν πάρει δώρο οικιακές συσκευές την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

31% των ανδρών και 26% των γυναικών ποτέ δεν πήρανε δώρο την Ημέρα των Ερωτευμένων.

Μετράει η κίνηση

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ

Σύμφωνα με τις έρευνες πάνω από ένα δισεκατομμύριο κάρτες στέλνονται την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Ελάχιστα λιγότερο απ΄ότι τα Χριστούγεννα Ο Φεβρουάριος είναι ένας χρυσός μήνας για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Η εσωτερική έρευνα του Picodi δείχνει ότι πριν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (λίγο πριν τις 14 Φεβρουαρίου) αυξάνεται κατά μέσο όρο 37% η ζήτηση για κοσμήματα, 38% για καλλυντικά και αρώματα και 45% για προϊόντα για ενήλικους (ερωτικά παιχνίδια, εσώρουχα, ταινίες κτλ)

Πόσα λεφτά ξοδεύουμε για την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου;

Η έρευνά μας δείχνει ότι οι Έλληνες σκοπεύουν να ξοδέψουν φέτος κατά μέσο όρο 74 € για το δώρο που θα δώσουν στους αγαπημένους τους. Γενικώς οι άνδρες προβλέπουν να δαπανήσουν 35% περισσότερο από τις γυναίκες. Οι άνδρες 85€ ενώ οι γυναίκες 63€

Στο Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν για το τέλειο δώρο του Αγ. Βαλεντίνου 152€, οι Κινέζοι 127€ και οι κάτοικοι τις ΗΠΑ 121€. Το λιγότερο θα ξοδέψουν οι Ούγγροι 27€, Νιγηριανοί 26€ και οι Φιλιππινέζοι 24€

Σε όλες σχεδόν τις χώρες που ερευνήθηκαν, εκτός από την Τουρκία, το Βιετνάμ και τη Νιγηρία, οι άντρες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες δαπανώντας περισσότερο. Ακόμα κι αν μερικοί ερευνητές επισημαίνουν ότι ένα σημαντικό μέρος του γυναικείου πληθυσμού δεν απολαμβάνει λουλούδια (23% των Ελληνίδων απάντησε ότι τα λουλούδια είναι το πιο ανεπιθύμητο δώρο για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου), ένα ωραίο μπουκέτο λουλουδιών είναι ακόμα το 5ο δημοφιλέστερο δώρο της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στον Κόσμο.

Μας αρέσει ή όχι, τα σοκολατάκια, αρώματα, λουλούδια και ρομαντικά δείπνα συνεχίζονται να είναι τα τοπ δώρα την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου σε όλο τον κόσμο. Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι για τους επιχειρηματίες δεν είναι πια ημέρα των ερωτευμένων αλλά η ημέρα του εισοδήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =