αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Γιατί οι άνθρωποι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στα 31 τους

Έρευνα: Γιατί οι άνθρωποι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στα 31 τους

Παρότι σε κάθε στιγμή της ζωής του ένας μέσος άνθρωπος νιώθει πως δεν έχει αρκετά χρήματα (και κατά πάσα πιθανότητα αυτό ισχύει), υπάρχει μια συγκεκριμένη ηλικία που τα πράγματα είναι δυσκολότερα. Σύμφωνα με έρευνα της οικονομικής εταιρείας ClearScore το πιο ακριβό έτος της ζωής ενός ανθρώπου είναι το 31ο.

Στην έρευνα πήραν μέρος 3.000 άτομα, τα οποία απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών τους. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν, η ηλικία από των 31 ετών είναι αυτή που κοστίζει περισσότερο, καθώς οι περισσότεροι ξοδεύουν χρήματα -μεταξύ άλλων- για γάμο, πρώτη κατοικία, κάποιο μεγάλο ταξίδι ή ακόμη και για την απόκτηση ενός παιδιού. Όλα τα παραπάνω γεγονότα τυγχάνει να συμβαίνουν κατά μέσο όρο σε αυτή την περίοδο της ζωής κάποιου.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το πιο ακριβό πράγμα είναι ο γάμος (σε ποσοστό 27% των απαντήσεων) με το μήνα του μέλιτος να ακολουθεί (με ποσοστό 14%). Εξίσου σημαντικά έξοδα είναι το ενοίκιο, οι λογαριασμοί καθώς και το κόστος διατροφής.

Τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα από οικονομικής άποψης σε χώρες όπως η Ελλάδα, όταν άτομα ηλικίας άνω των 31 ετών μένουν ακόμη στο σπίτι των γονιών τους, μαζί με αυτούς. Σε αυτή την περίπτωση κάποια από τα έξοδα μοιράζονται – αν υποθέσουμε πως το νεαρότερο μέρος έχει διάθεση και δυνατότητα να συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − fourteen =