αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Αυτό είναι το προφίλ του ιδανικού εργαζόμενου (και που σχετίζεται η καινοτομία)

Έρευνα: Αυτό είναι το προφίλ του ιδανικού εργαζόμενου (και που σχετίζεται η καινοτομία)

Το σετ των προσωπικών δεξιοτήτων το οποίο ένα ταλέντο θα πρέπει να πρεσβεύει αναδεικνύει η έρευνα «Προσωπικές Δεξιότητες για την ανάδειξη Ταλέντου στην εργασία», που πραγματοποίησε για το 2016 η ManpowerGroup.

Με βάση τις ευρέως αναγνωρισμένες και απαιτούμενες δεξιότητες από την αγορά εργασίας, η έρευνα η οποία διεξήχθη σε διεθνές επίπεδο, με τη συμμετοχή 3.791 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά του Ταλέντου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα εστιάζει στον αντίκτυπο των προσωπικών ικανοτήτων στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας, ενώ αναγνωρίζει τις διακριτές ικανότητες που χαρακτηρίζουν την κάθε γενιά (Baby Boomers, Generation X & Millennials). Επιπλέον, εντοπίζει τις μελλοντικές προκλήσεις τόσο για τις εταιρικές πρακτικές ανάπτυξης Ταλέντου, όσο και για τα χαρακτηριστικά και τις προσεγγίσεις οι οποίες συνδέονται με αυτό.

Επιπρόσθετα, εξετάζει το επίπεδο της γνώσης των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων σε σχέση με τη σημασία των συνεχώς εξελισσόμενων ικανοτήτων που είναι δομικές για την ανάπτυξή τους στο μέλλον.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας:

• Οι βασικές ικανότητες αναγνωρίζονται τόσο από τις μεσαίες επιχειρήσεις όσο και από τις επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους, ενώ η αναγνώριση δεν περιορίζεται αποκλειστικά από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

• Το ιδανικό προφίλ διαφοροποιείται και βασίζεται πλέον στον συνδυασμό ικανοτήτων όπως είναι ο Πραγματισμός, η Ευελιξία και το Ομαδικό πνεύμα. Η Επίλυση προβλημάτων, η Προσήλωση στον στόχο και η Συνεργασία αποτελούν τις ικανότητες οι οποίες ως επί το πλείστον συνδέονται με το Ταλέντο.

• Οι Προσωπικές Δεξιότητες παίζουν σημαντικό και διαχρονικό ρόλο σε όλες τις γενιές. Οι «ψηφιακές δεξιότητες» είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη γενιά των Millennials. Η έμφαση στην ανάπτυξη των «ψηφιακών δεξιοτήτων» θα ενισχύσει σημαντικά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης ως προς την καινοτομία.

• Ανεξάρτητα από την αναγνώριση του ανταγωνιστικού μίγματος των ικανοτήτων πάνω στο οποίο αξιολογείται το Ταλέντο, η Διακράτηση και η Ενίσχυση του ταλέντου αποτελεί σημαντική πρόκληση για το μέλλον.

• Η «Ρευστότητα» -η δυνατότητα προσαρμογής και εξέλιξης σε ένα μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον-αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα επιτυχίας για τα ταλέντα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =