αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Αυτοί είναι οι 10 κίνδυνοι για τις σύγχρονες επιχειρήσεις

Έρευνα: Αυτοί είναι οι 10 κίνδυνοι για τις σύγχρονες επιχειρήσεις

Η πρωτοφανής αστάθεια αλλάζει την ιεράρχηση των υφιστάμενων κινδύνων και την πολυπλοκότητά τους, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έρευνα για τη Διαχείριση Κινδύνου 2017 από την Aon.

Συγκεκριμένα, οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι σύμφωνα με τον αμερικανικό όμιλο είναι:

1. Ζημιά στη φήμη / εμπορικό σήμα

2. Οικονομική επιβράδυνση / βραδεία ανάκαμψη

3. Αυξανόμενος ανταγωνισμός

4. Ρυθμιστικές / νομοθετικές αλλαγές

5. Έγκλημα στον κυβερνοχώρο / hacking / ιοί / κακόβουλο λογισμικό

6. Αδυναμία για καινοτομία / ικανοποίηση των αναγκών των πελατών

7. Αδυναμία προσέλκυσης ή διατήρησης ταλέντων

8. Διακοπή εργασιών

9. Πολιτικός κίνδυνος / αβεβαιότητα

10. Αστική ευθύνη τρίτων, συμπεριλαμβανομένων λαθών και παραλείψεων

Η ζημιά στη φήμη / εμπορικό σήμα, είναι ο κορυφαίος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις. Καθώς τα ελαττωματικά προϊόντα, οι παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές και η διαφθορά εξακολουθούν να αποτελούν βασικές απειλές για τη φήμη, τα κοινωνικά μέσα με την επιρροή τους, έχουν ενισχύσει σημαντικά τον αντίκτυπό τους, καθιστώντας τις επιχειρήσεις περισσότερο ευάλωτες. Με μια εντυπωσιακή αναρρίχηση από την 9η στην 5η θέση, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, έχει πλέον ενταχθεί στο μακρύ κατάλογο παραδοσιακών αιτιών, που μπορούν να προκαλέσουν δαπανηρή διακοπή των εργασιών.

Ο πολιτικός κίνδυνος / αβεβαιότητα, που βρισκόταν στην 15η θέση, κατέχει πλέον την 9η θέση. Την ίδια στιγμή, η ετοιμότητα έναντι του κινδύνου μειώθηκε, από 39% το 2015, στο 27%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι τα ανεπτυγμένα κράτη που συνδέονται παραδοσιακά με την πολιτική σταθερότητα, γίνονται νέες πηγές αστάθειας και αβεβαιότητας. Όπως σημειώνει η Ημερησία, η τεχνολογική επανάσταση / καινοτομία, είναι ένας αναδυόμενος κίνδυνος, που οι συμμετέχοντες στην έρευνα, τον κατέταξαν στην 20ή θέση για φέτος, αλλά αναμένεται να εμφανίζεται στο Top-10 της λίστας κινδύνων έως το 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − twelve =