αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα από τα πανεπιστήμια του Στάνφορντ και Κορνέλ, αποκαλύπτει το πως «γεννιούνται» τα ιντερνετικά trolls

Έρευνα από τα πανεπιστήμια του Στάνφορντ και Κορνέλ, αποκαλύπτει το πως «γεννιούνται» τα ιντερνετικά trolls

Τελικά γεννιέται κανείς troll ή μήπως το ίδιο το Internet σε κάνει τέτοιο; Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το Πανεπιστήμιο Κορνέλ δείχνει ότι ισχύει το δεύτερο.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται ως μέρος του επικείμενου συνεδρίου Computer Supported Cooperative Work and Social Computing 2017 [CSCW 2017 – Συνεργατική Εργασία Υποστηριζόμενη από Υπολογιστές], καταδεικνύει ότι ο καθένας μας μπορεί να γίνει ένα troll του Διαδικτύου.

«Θέλαμε να καταλάβουμε γιατί το τρολάρισμα είναι τόσο διαδεδομένο σήμερα», δήλωσε ο Justin Cheng, ερευνητής της επιστήμης των υπολογιστών από το Στάνφορντ και επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης.

O Cheng και η ομάδα του έστησαν ένα πείραμα με 667 άτομα που προσλήφθηκαν μέσω μιας πλατφόρμας crowdsourcing προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον το τρολάρισμα είναι ένα έμφυτο ελάττωμα του χαρακτήρα ή αν περιστασιακοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους ώστε οι δεύτεροι να λειτουργούν όπως τα trolls. Στο πρώτο μέρος του πειράματος, δόθηκε τους συμμετέχοντες μια γραπτή δοκιμασία, η οποία ήταν είτε πολύ εύκολη ή πολύ δύσκολη. Αφού ολοκληρώθηκε η δοκιμασία, τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε τη διάθεσή τους. Όπως ενδεχομένως έχετε καταλάβει, εκείνοι που κλήθηκαν να λύσουν το δύσκολο τεστ ήταν σε χειρότερη ψυχική διάθεση σε σύγκριση με όσους πήραν το εύκολο, σημειώνει το Pc Magazine.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να διαβάσουν ένα άρθρο και να συμμετάσχουν στο τμήμα του σχολιασμού. Είχαν την οδηγία να αφήσουν τουλάχιστον ένα σχόλιο, ωστόσο θα μπορούσαν να εμπλακούν περαιτέρω κατά το δοκούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 3 =