αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈπεσαν τα πρώτα βαριά πρόστιμα για ενοικιάσεις εκτός νόμου μέσω Airbnb

Έπεσαν τα πρώτα βαριά πρόστιμα για ενοικιάσεις εκτός νόμου μέσω Airbnb

Τα πρώτα πρόστιμα για ενοικιάσεις ακινήτων εκτός νόμου, μέσω Airbnb, κατέφθασαν στη Νέα Υόρκη. Όπως αποκαλύπτει η New York Post, την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα στον ιδιοκτήτη Hank Fried και την κτηματομεσίτρια Tatiana Cames. Για συνολικά 17 παραβιάσεις τον νόμο των «30 ημερών». Κάθε μια από τις παραβιάσεις επέφερε πρόστιμο που φτάνει τα 1.000 δολάρια. Με απλά λόγια, για κάθε κτίριο που μισθώθηκε για χρονικό διάστημα μικρότερο των 3ο ημερών θα υπάρξει «καμπάνα» 1.000 δολαρίων.

Η νομοθεσία αυτή έχει εφαρμοστεί στη Νέα Υόρκη, αφού οι αρμόδιες Αρχές πιστεύουν ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν βρει «παραθυράκι» μέσω του Airbnb και χρησιμοποιούν τα ακίνητα τους ως ξενοδοχεία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Fried χρεώθηκε με 12 παραβιάσεις, ενώ η Cames χρεώθηκε με 5. Ο Fried έχει μάλιστα βάλει δικηγόρο για να αντικρούσει τις κατηγορίες. Το σίγουρο είναι ότι για όσο διαρκεί αυτή η ιστορία, οι δυο άνθρωποι που κατηγορούνται θα πρέπει να τερματίσουν τις ενοικιάσεις που «τρέχουν» τώρα και είναι μέσα στις 17 επίμαχες περιπτώσεις. Αν δεν το κάνουν αυτό, το πρόστιμο για κάθε μια θα ανέβει στα 5.000 δολάρια. Κι αν πάλι δεν συμμορφωθούν θα φτάσει στα 7.500 δολάρια, όπως αναφέρει το The Verge.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η Airbnb είχε αντιδράσει νομικά απέναντι στον συγκεκριμένο νέο νόμο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, οι προσπάθειες της είχαν πέσει στο κενό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eighteen =