αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι tips για να φτάσετε στην επιχειρηματική επιτυχία

Έξι tips για να φτάσετε στην επιχειρηματική επιτυχία

Μπορεί η Ελλάδα να μην είναι η καλύτερη χώρα για να δραστηριοποιηθεί κάποιος επιχειρηματικά, ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν τις κινήσεις τους. Κάποιοι από αυτούς τα καταφέρνουν, ενώ άλλοι δεν καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια βιώσιμη επιχείρηση και ρίχνουν πρόωρα… αυλαία στο επιχειρηματικό τους project. Αρκετοί από όσους δεν τα κατάφεραν στην πρώτη τους προσπάθεια, ανασυντάσσονται και επανέρχονται στη συνέχεια με κάποια νέα ιδέα.

Υπάρχουν όμως «κανόνες» τους οποίους αν ακολουθήσει κάποιος επιχειρηματίας στην εποχή μας, μπορεί να φτάσει στην επιτυχία; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί αν δώσει το αμερικανικό site Εntepreneuer.com. Παρουσιάζοντας 6 έξυπνες κινήσεις, που αν τις εφαρμόσει ένας νέος επιχειρηματίας, μπορεί να φτάσει στην πολυπόθητη επιτυχία.

Οι 6 κινήσεις για να φτάσει ένας επιχειρηματίας στην επιτυχία

1—Οι διασυνδέσεις με άλλους επιχειρηματίες και εταιρίες

Οι διασυνδέσεις και οι «συμμαχίες» με άλλους επιχειρηματίες και εταιρίες παίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι αυτό που λέμε με άλλα λόγια: Networking. Κάπως έτσι θα καταφέρετε να γίνεται πιο γνωστοί στην αγορά, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσετε συνεργασίες με άλλες εταιρίες (προωθώντας για παράδειγμα ο ένας τις υπηρεσίες του άλλου). Το καλύτερο βέβαια θα είναι να συνεργαστείτε με εταιρίες μεγαλύτερες από τη δική σας, έτσι ώστε να πάρετε μεγαλύτερη ώθηση.

Όπως αναφέρει μάλιστα το Entepreneur.com, κάτι παρόμοιο είχε κάνει στο παρελθόν και ο Bill Gates, όταν κατάφερε να κλείσει μια συμφωνία με τον κολοσσό που λέγεται ΙΒΜ.

2—Προσλάβετε το σωστό προσωπικό (και μόνο τον απαραίτητο αριθμό)

Το μισθολογικό κόστος είναι ένα σημαντικό κομμάτι μια επιχείρησης. Ειδικά όταν μιλάμε για μια νέα επιχείρηση, πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις. Προσλάβετε μόνο το προσωπικό που χρειάζεστε, έτσι ώστε να διαθέσετε το μπάτζετ που θα σας περισσέψει για άλλες λειτουργίες της εταιρίας σας.

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες, είναι οι προσλήψεις… φίλων και γνωστών. Καλό θα ήταν να μην προχωρήσετε σε προσλήψεις με αυτά τα κριτήρια, γιατί το πιο πιθανό είναι εταιρία σας να μη δουλεύει σωστά. Και θα έχετε ξοδέψει και αρκετά χρήματα.

3—Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για το online marketing

Βρισκόμαστε στο 2016 και το online marketing παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη μια νέας επιχείρησης. Ειδικά αν μιλάμε για κάποια startup, είναι μάλλον μονόδρομος να επενδύσετε στο online marketing.

Η εικόνα της επιχείρησης στο ίντερνετ είναι απαραίτητη. Όσοι θέλουν να το προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, ίσως θα πρέπει μάθουν έστω τα βασικά για το λεγόμενο SEO και το πώς θα προωθήσουν καλύτερα την επιχείρηση τους με τρόπο… ηλεκτρονικό.

4— Φάκελος: Social Media

Αναμφίβολα, ζούμε στην εποχή των Social Media. Ένας νέος επιχειρηματίας λοιπόν θα πρέπει να επενδύσει σε αυτά. Και να τα χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να αναπτύξει την εταιρία του.

Εκεί θα μπορέσετε να προωθήσετε την επιχείρηση σας. Και σύντομα να δημιουργήσετε ένα κοινό το οποίο θα μπορεί με ένα κλικ να ενημερώνεται για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Πολλοί ειδικοί λένε μάλιστα, ότι τα Social Media και το πώς θα τα χειριστείτε, είναι κάτι που μπορεί να κρίνει το αν θα πετύχει ή όχι μια νέα επιχείρηση.

5—Η απλότητα κάνει τη διαφορά

Μπορεί εσείς και η ομάδα σας να έχετε πολλές ιδέες για πως θα προωθήσετε την επιχείρηση σας. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι μάλλον η απλότητα. Να δημιουργήσετε δηλαδή, ένα προϊόν ή υπηρεσία που να μπορεί εύκολα να την κατανοήσει ο μέσος πελάτης.

Έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια βάση πελατών. Στη συνέχεια θα έρθει η ώρα έτσι ώστε να ενσωματώσετε νέες ιδέες ή καινοτομίες που ενδεχομένως θα έχετε σκεφτεί.

6- Ναι, στον ανταγωνισμό

Καλά διαβάσατε. Ο ανταγωνισμός κάνει καλό και πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτόν. Ο ανταγωνισμός μπορεί να σας κρατήσει σε συνεχή εγρήγορση.  Θα αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο για εσάς έτσι ώστε να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, και να αναπτύξετε την επιχείρηση σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =