αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι ξεχωριστές φράσεις από τον άνθρωπο που ήταν CEO των Starbucks για 21 χρόνια

Έξι ξεχωριστές φράσεις από τον άνθρωπο που ήταν CEO των Starbucks για 21 χρόνια

Είναι ο άνθρωπος πίσω από το success story των Starbucks. Πρόκειται για τον Howard Schultz, για τον οποίο οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO, μέσα στο 2017. Ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, για συνολικά 21 χρόνια. Από το 1987 μέχρι το 2000 όταν και αποχώρησε, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε πάλι τη θέση το 2008 φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Ωστόσο, η εμπλοκή του με τη διάσημη αλυσίδα ξεκίνησε ακόμα πιο πριν. Συγκεκριμένα το 1982, όταν ανέλαβε διευθυντής στο κομμάτι του Μάρκετινγκ. Τότε, τα Starbucks είχαν μόλις 4 καταστήματα. Όλα εντός των ΗΠΑ. Σήμερα, διαθέτουν 24.000 μαγαζιά, σε 70 χώρες.

Είναι δεδομένο, ότι ο Howard Schultz ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας. Το It’s Possible συνέλεξε 6 συμβουλές που δίνει ο γνωστός businessman, μετά από όλη αυτή την εμπειρία.

1– Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν τα όνειρα τους αν είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να προσπαθούν.

2– Αν κάνετε μικρά όνειρα, ίσως να καταφέρετε να φτιάξετε κάτι μικρό. Για πολλούς ανθρώπους αυτό είναι αρκετό. Αλλά αν θέλετε να πετύχετε κάτι μεγάλο, πρέπει να είστε τολμηροί.

3– Πρέπει να έχεις 100% πίστη στο βασικό λόγο για τον οποίο κάνει κάτι.

4– Η επιτυχία είναι «άδεια» αν φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού μόνος. Το καλύτερο βραβείο είναι να περιτριγυρίζεσαι από νικητές.

5– Ως business leader, η αποστολή μου δεν ήταν ποτέ μόνο το κέρδος. Ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης εταιρίας, με διάρκεια. Η οποία θα κρατά την ισορροπία ανάμεσα στο κέρδος και την κοινωνική συνείδηση.

6– Δεν ήταν στόχος ο καφές. Στόχος ήταν να δημιουργήσω μια επιχείρηση, στην οποία ο πατέρας μου ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει.

Starbucks CEO Howard Schultz Announces Harlem Community Parternship Program

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =