αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας startupper, η θητεία στη Google, και πως έφτασε να είναι CEO στη δική του εταιρία στα 23 του

Ένας startupper, η θητεία στη Google, και πως έφτασε να είναι CEO στη δική του εταιρία στα 23 του

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι αν πας να εργαστείς σε μια μεγάλη εταιρία, δύσκολα θα φύγεις από εκεί, για να ξεκινήσεις ένα δικό σου project. Κάτι τέτοιο εμπεριέχει αρκετό ρίσκο. Το τόλμησε όμως ο Bill Magnuson, ο οποίος εργάστηκε ως προγραμματιστής την Google μέχρι το 2010. Ωστόσο, όχι μόνο δεν «επαναπαύθηκε» εκεί, αλλά η θητεία του στον τεχνολογικό γίγαντα τον ώθησε να γίνει επιχειρηματίας και CEO της δικής του startup

«Η Google πάει τον προγραμματισμό σε πολύ υψηλό επίπεδο», σημειώνει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί, σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μπορείς να δεις άμεσα τον αντίκτυπο που έχει η τεχνολογία στην δουλειά σου και στις ζωές των ανθρώπων. Ο Magnuson όταν ήταν στην Google, εργάστηκε πάνω στο app Inventor, το οποίο επιτρέπει σε όσους είναι νέοι προγραμματιστές, να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Android.

«Πάντα ήθελα να φτιάξω κάτι δικό μου, αλλά ποτέ δεν είχα την οικονομική δυνατότητα. Επίσης, ένιωθα ότι έπρεπε να πάρω μερικές γνώσεις πρώτα», τονίζει ο νεαρός startupper, μιλώντας στο CNBC.

Έτσι σκέφτηκε και όταν βρέθηκε στην Google. Δεν του αρκούσε να είναι εργαζόμενος κάπου. Αλλά πήρε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες που μπορούσε, και στη συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα.

Έφτιαξε την startup Appboy. Σε ηλικία μόλις 23 ετών. Η οποία είναι μια mobile marketing πλατφόρμα. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά. Έχει περισσότερους από 400 πελάτες σε 35 χώρες του κόσμου. Ενώ έχει λάβει 5ο εκατ. δολάρια ως εξωτερική χρηματοδότηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =