αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας κόμβος καινοτομίας ετοιμάζεται στη ΔΕΘ (μαζί με ένα συνέδριο και ένα bootcamp)

Ένας κόμβος καινοτομίας ετοιμάζεται στη ΔΕΘ (μαζί με ένα συνέδριο και ένα bootcamp)

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018 (ΔΕΘ 2018, 8-16 Σεπτεμβρίου), της μεγαλύτερης διεθνούς επιχειρηματικής εκδήλωσης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι Τιμώμενη Χώρα, τo Found.ation θα διοργανώσει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α., μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα την καινοτομία και την τεχνολογία. Πρόκειται για έναν κόμβο καινοτομίας, ένα συνέδριο και ένα bootcamp με σκοπό την ανάδειξη καλών πρακτικών, ιδεών και ταλέντων, και τη δημιουργία διαλόγου γύρω από τις πιο ενδιαφέρουσες προκλήσεις της εποχής μας. Αυτή η αναδυόμενη πλατφόρμα καινοτομίας θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τις Η.Π.Α. ως τιμώμενη χώρα της φετινής έκθεσης.

9 Σεπτεμβρίου 2018, Συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, αίθουσα Ολυμπιάς

Το Tech Olympus έχει ως στόχο να προβάλει την αμερικανική κουλτούρα καινοτομίας, τεχνολογίας και των επιχειρήσεων startup, καθώς και να αναδείξει το τοπικό ταλέντο. Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα τύπου TED, με κορυφαίo περιεχόμενo, με στόχο να προκαλέσει διάλογο στους τομείς της Καινοτομίας, της Τεχνολογίας, της Δημιουργικότητας και της Πολιτικής Συμμετοχής. Η εναρκτήρια έκδοσή του υποστηρίζεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, με αφορμή την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: https://techolympussummit.com

8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, Περίπτερο Η.Π.Α. (Περίπτερο 13, Stand 43)

Μια πλατφόρμα καινοτομίας η οποία θα φιλοξενήσει εργαστήρια, συναντήσεις, ανοιχτές συζητήσεις και ομιλίες, σε μια αποκλειστική αίθουσα διδασκαλίας, με δωρεάν πρόσβαση για το κοινό της έκθεσης. Ψηφιακές δεξιότητες και μαθήματα προγραμματισμού, εργαστήρια καινοτομίας και τεχνολογικές συναντήσεις διοργανώνονται από τους έμπειρους καθηγητές του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Tech Talent School καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Κάθε απόγευμα θα φιλοξενηθεί μια σειρά συνομιλιών για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, με καλεσμένους VCs, καθιερωμένους επιχειρηματίες, επαγγελματίες από τον τομέα της τεχνολογίας και σημαντικούς εκπροσώπους του ευρύτερου startup οικοσυστήματος. Το Innov.ation HUB θα αποτελέσει το σημείο όπου εμπνέονται οι νεοφυείς επιχειρηματίες, όπου γεννιέται το τεχνολογικό ταλέντο και όπου οι ιδρυτές συναντούν τους επενδυτές και τους επόμενους συνεργάτες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: https://innov.ation.life/innovation-hub/

12 έως 15 Σεπτεμβρίου 2018, OK!Thess / Περίπτερο Η.Π.Α. (Περίπτερο 13, Stand 43)

Ένα εκπαιδευτικό hackathon για την αγροτική, ταξιδιωτική και αστική τεχνολογία για developers, designers, business developers και marketeers, οι οποίοι θα δημιουργήσουν και θα αναπτύξουν μια ιδέα μέσα σε μια σύντομη και εντατική χρονική περίοδο. Κάθε ομάδα θα έχει την ελευθερία να καινοτομήσει, εξελίσσοντας μια πρωτοπόρα ιδέα που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον αντίστοιχο τομέα, ωφελώντας το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν καθοδήγηση από έμπειρους mentors και θα παρακολουθούν χρήσιμα σεμινάρια και workshops καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών ημερών που θα εργάζονται στους χώρους του OK!Thess. Οι καλύτερες προτάσεις θα βραβευτούν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, σε ειδική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στη σκηνή του Innov.ation HUB, στο περίπτερο των Η.Π.Α.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος ομάδων για τη συμμετοχή: https://innov.ation.life/innovation-bootcamp/

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 4 =