αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας επιχειρηματίας εξηγεί: «Έκανα 250 coffee meetings σε 400 ημέρες. Και να τι έμαθα για το networking»

Ένας επιχειρηματίας εξηγεί: «Έκανα 250 coffee meetings σε 400 ημέρες. Και να τι έμαθα για το networking»

«Όταν άφησα την δουλειά μου ως σύμβουλος πληροφορικής και εντάχθηκα στην startup κοινότητα του Σικάγο, δεν ήξερα ούτε έναν άνθρωπο». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το άρθρο του στο αμερικανικό inc.com, ο ιδρυτής της εταιρίας, Fire Me I beg you, Robbie Abed.

Και το εννοεί με την κυριολεκτική έννοια. Δεν ήξερε κανέναν. Τι αποφάσισε τότε: Να ξεκινήσει να πηγαίνει σε συναντήσεις για καφέ, με σκοπό να γνωρίσει κόσμο. Τελικά, έκανε 250 τέτοιες συναντήσεις, μέσα σε 400 ημέρες!

«Από εκεί που ήμουν μόνος, έφτασα να οικοδομήσω μια ενεργή κοινότητα ανθρώπων, στους οποίους μπορώ να βασιστώ για θέματα που αφορούν την καριέρα μου και την προσωπική μου ανάπτυξη», λέει ο ίδιος.

Ο Robbie Abed παραθέτει τα 3 πράγματα που έμαθε από όλη αυτή τη διαδικασία. Έτσι ώστε να καταφέρεις και εσύ, να δημιουργήσεις ένα μεγάλο δίκτυο, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις καφέ.

1- Βρες και συνδέσου με τον super connector της κοινότητας σου: Ο νεαρός επιχειρηματίας, όταν πήγε στο Σικάγο, το πρώτο που έκανε είναι να συνδεθεί με τους leaders της startup κοινότητας. Τους λεγόμενους super connectors. Αντί δηλαδή να αρχίσεις τις επαφές σου από κάτω προς τα πάνω, κάνε το αντίστροφο. Σίγουρα αυτό δεν είναι εύκολο, διότι αυτά τα άτομα είναι συνήθως απασχολημένα. Αξίζει όμως να κάνεις τις πρώτες κρούσεις σου εκεί.

2- Σωστή πρόσκληση για καφέ: Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ ανοιχτοί για καφέ. Κάποιοι χρειάζονται έναν καλό λόγο για να έρθουν. Ενώ αρκετοί άλλοι δεν βγαίνουν με αγνώστους, ότι κι αν τους πεις. Σε κάθε περίπτωση, εσύ πρέπει να κάνεις σωστά την πρόσκληση. Εξήγησε στην άλλη πλευρά ότι θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία, να ζητήσεις συμβουλές και παράλληλα πες το πως μπορείς να βοηθήσεις και εσύ.

3- Δημιούργησε μια βάση εμπιστοσύνης: Είναι σημαντικό, από τον πρώτο καφέ κιόλας, αν κερδίσεις την εμπιστοσύνη του άλλου. Να είσαι ειλικρινής, να κάνεις συγκεκριμένες ερωτήσεις και να δείξεις ότι σέβεσαι τον χρόνο του συνομιλητή σου. Α και μην ξεχάσεις να κεράσεις τον καφέ στο τέλος!

ΥΓ: Ο Robbie Abed είναι… επικός. Στο άρθρο του στο inc.com, παραθέτει στο τέλος και το email του, για όποιον θέλει να πάει για καφέ μαζί του. «Αν είστε στο Σικάγο, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν σας συναντούσα για έναν καφέ. Στείλτε μου email στο robbie@firemeibegyou.com» σημειώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =