αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈκλεισε το super deal: Tesla και SolarCity προχωρούν μαζί (και οι προσδοκίες ανεβαίνουν)

Έκλεισε το super deal: Tesla και SolarCity προχωρούν μαζί (και οι προσδοκίες ανεβαίνουν)

Είναι πλέον οριστικό. Μετά από μια… μικρή περιπέτεια, η Tesla εξαγόρασε την SolarCity. Όπως ανακοίνωσε η Tesla, το 85% των μετόχων της αποδέχτηκε την εξαγορά, στη σχετική ψηφοφορία.

Κάτι το οποίο δεν ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί. Ο Έλον Μασκ είχε καταθέσει την πρόταση του, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, τον περασμένο Αύγουστο. Με αρκετούς μετόχους τότε να στρέφονται εναντίον του και να δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν συμφωνούν με μια τέτοια εξαγορά.

Η SolarCity ειδικεύεται σε projects που έχουν να κάνουν με την ηλιακή ενέργεια. CEO της εταιρίας είναι ο ξάδερφος του Μασκ, Λίντον Ριβ. Μάλιστα, ο Έλον Μασκ, ίσως σε μια προσπάθεια να κάμψει τους ενδοιασμούς των μετόχων, παρουσίασε πριν λίγο καιρό την καινοτόμο ηλιακή οροφή του. Ένα προϊόν που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό καλά, αν η Tesla και η SolarCity είναι δύο ξεχωριστές εταιρίες» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Μασκ.

Τα σχέδια του Mr Tesla δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ηλιακή οροφή. Όπως έγραφε χτες (17/11) το It’s Possible, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Έλον Μασκ, εξαγοράζοντας τη SolarCity, σχεδιάζει να κατασκευάσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια. Κάτι που αναμένεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ενώ αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανό να δούμε μεγάλες ανατροπές και σε ότι αφορά την αγορά των μπαταριών γενικότερα. Με νέας γενιάς μπαταρίες να κάνουν την εμφάνιση τους, ακόμα και στις συσκευές καθημερινής χρήσης όπως laptops και κινητά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =