αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈγινε πραγματικότητα η πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας- Πεκίνου από την Air China

Έγινε πραγματικότητα η πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας- Πεκίνου από την Air China

Τα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα είχε “καταφέρει” να χάσει αρκετούς πόντους στον χάρτη των αεροπορικών συνδέσεων κάτι που στοίχιζε και στον τουρισμό αλλά και στην οικονομία γενικότερα. Το 2017 κατάφερε όχι μόνο να καλύψει ένα σημαντικό μέρος από τα κενά που υπήρχαν (βλέπε απευθείας σύνδεση με Νέα Υόρκη όλο τον χρόνο) αλλά να πάει και ένα βήμα παραπέρα: να έχει απευθείας σύνδεση με την μητρόπολη της Ανατολης, το Πεκίνο χάρη στην Air China.

Όπως διαβάζουμε στο News247.gr, λίγο μετά από τις 8 το πρωί του Σαββάτου προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το πρώτο αεροσκάφος της Air China που θα συνδέει τις δύο πρωτεύουσες με πτήσεις που θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Στην ομιλία του κατά την τελετή άφιξης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ” η σύνδεση αυτή αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, να εξυπηρετήσει τις αυξημένες πλέον ανάγκες μετακίνησης επιχειρηματιών, ενώ επιβεβαιώνει και συμβάλει στην ενίσχυση της Ελλάδας ως σημαντικού κόμβου εμπορικών μεταφορών”.

“Οι προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών είναι μεγάλες. Η σύνδεση Πεκίνου – Αθήνας διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική, η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 48% το 2017 σε σχέση με το 2016, γεγονός που καταδεικνύει και την αναγκαιότητα της αγοράς για εκτέλεση απευθείας δρομολογίων” επισήμανε ο κ. Σπίρτζης.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli έδωσε μία περαιτέρω διάσταση: ” Η σημασία της απευθείας σύνδεσης δεν περιορίζεται στο πεδίο των διμερών σχέσεων. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου. Η απευθείας σύνδεση πρόκειται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές της Ελλάδας να αναδειχθεί σε περιφερειακό διαμετακομιστικό κέντρο, δίνοντας νέα δυναμική στην συνδεσιμότητα μεταξύ των τριών ηπείρων Ασίας, Ευρώπης, Αφρικής, και επιτρέποντας στην Ελλάδα να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη του Νέου Δρόμου του Μεταξιού”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 1 =