αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆρχισαν οι πρόδρομες εργασίες για την νέα γραμμή 4 του μετρό

Άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες για την νέα γραμμή 4 του μετρό

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό (Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός). Πρόκειται για τις παρακάμψεις δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας και τα αρχαιολογικά, εργασίες που πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη των κύριων έργων κατασκευής της γραμμής.

Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 39.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 23 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να αναπτυχθούν 22 εργοτάξια, από το Άλσος Βεΐκου ως το Γουδή και την Κατεχάκη, εκεί όπου θα κατασκευαστούν οι σταθμοί και τα φρεάτια της γραμμής. Ο ανάδοχος θα πρέπει να εκτελέσει τις σχετικές μελέτες και στη συνέχεια να προχωρήσει στα έργα παράκαμψης των δικτύων κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, οπτικές ίνες, φυσικό αέριο, ΗΛΠΑΠ κλπ), στις αρχαιολογικές εργασίες, τις κυκλοφοριακές παρακάμψεις και τις λοιπές εργασίες στα σημεία που θα στηθούν τα εργοτάξια.

Οι αρχαιολογικές εργασίες προκαλούν πολύ συχνά καθυστερήσεις σε έργα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα έργα του Τραμ στον Πειραιά όπου εκκρεμεί ακόμα η κατασκευή 50 μέτρων της γραμμής λόγω ευρημάτων. Αν και το υπουργείο Πολιτισμού είναι έτοιμο να δώσει το ΟΚ για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων, ομάδα πολιτών προσέφυγε πρόσφατα στο ΣτΕ ζητώντας τη συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Όσον αφορά τον κύριο διαγωνισμό για το έργο, μέσα στο επόμενο διάστημα (σύμφωνα με την Αττικό Μετρό «μέσα στον Ιούνιο») αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού όπου τρεις κοινοπραξίες θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το έργο. Στόχος είναι να υπάρχει προσωρινός μειοδότης ως τις αρχές του 2019 ώστε η σύμβαση να υπογραφεί ως το τέλος εκείνης της χρονιάς.

Πηγή: athenstransport.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =