αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο Μαρκ Ζούκερμπερκ ήταν αμήχανος και ίδρωνε στις συνεντεύξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπερκ ήταν αμήχανος και ίδρωνε στις συνεντεύξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους ομιλητές μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο. Και όντως, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Επικοινωνιακός, άνετος, εκφραστικός, με σωστό λόγο και με χιούμορ. Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει ομιλίες του ιδρυτή του Facebook, θα συμφωνήσει ότι όντως ο ίδιος είναι πολύ καλός σε αυτό.

Είναι άλλωστε και πολύ πρόσφατο το μεγάλο event, που έγινε πριν μερικές ημέρες. Εκεί είδαμε τον Ζούκερμπεργκ να παρουσιάζει την επόμενη ημέρα του Facebook, η οποία είναι «συνδεδεμένη» με την εικονική πραγματικότητα. Με τον ίδιο να είναι άψογος σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, να χειρίζεται πολύ καλά το λόγο του, αλλά και τις νέες τεχνολογίες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρουσίαζε live το νέο project του (με ελάχιστη χρήση βίντεο), ενώ παράλληλα μιλούσε με τους άλλους συμμετέχοντες που τον συνόδευαν στο event, έκανε χιούμορ και αλληλεπιδρούσε με το κοινό.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Αν γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο, θα δούμε ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεγκ δεν ήταν πάντα τέλειος. Το αντίθετο μάλιστα.

Είναι χαρακτηριστική η συνέντευξη που είχε δώσει το 2010. Ίσως μια από τις δυσκολότερες στιγμές του. Με τον ίδιο να είναι αγχωμένος, ασαφής και αόριστος στις περισσότερες απαντήσεις του. Εκείνη την περίοδο υπήρχαν αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, για πως διαχειρίζεται το Facebook τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Μάλιστα, τότε είχε διαρρεύσει ένα παλιότερο email, στον οποίο εμφανιζόταν ο Ζούκερμπεργκ να γράφει ότι οι χρήστες είναι… πολύ αφελείς που τον εμπιστεύονται. «Ήμουν 18 ή 19, έκανα πολλά ανόητα πράγματα» είχε απαντήσει στη συνέντευξη, εμφανά αμήχανος.

Όσο εξελισσόταν η συνέντευξη, οι δύο δημοσιογράφοι στρίμωχναν όλο και περισσότερο τον Ζούκερμπεγκ. Με τον Mr Facebook να ιδρώνει και να φτάνει στο σημείο, όπως θα δείτε και στο παραπάνω χαρακτηριστικό βίντεo, να βγάζει τη ζακέτα του. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη συνέντευξη, μπορούν να το κάνουν στο Youtube.

Ποιο είναι όμως το συμπέρασμα από όλη αυτή την ιστορία; Ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν ήταν πάντα τέλειος, όπως ίσως είναι σήμερα. Ωστόσο, ο ίδιος δούλεψε πολύ, βελτίωσε τις όποιες αδυναμίες του και κατάφερε σε βάθος χρόνου να φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, σε ότι αφορά το κομμάτι τις επικοινωνίας και του λόγου, για το οποίο συζητάμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =