αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌσοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται στον ΟΛΠ από εδώ και στο εξής, θα παίρνουν πρώτο μισθό στα 1.100 ευρώ

Όσοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται στον ΟΛΠ από εδώ και στο εξής, θα παίρνουν πρώτο μισθό στα 1.100 ευρώ

Μισθούς προ κρίσης και σίγουρα πολύ…. μακριά από το 2018 επαναφέρει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ). Ο πρώτος μισθός απόφοιτου Γυμνασίου χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις ξεκινά από τα 1.100 ευρώ και φθάνει τα 2.700 ευρώ για εργαζόμενους με 33 χρόνια προϋπηρεσίας χωρίς να υπολογίζονται τα επιδόματα.

Όπως διαβάζουμε στο Insider.gr, πρόκειται για την πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφεται από τότε που ανέλαβαν τον ΟΛΠ οι Κινέζοι της Cosco, καθώς η προηγούμενη ΣΣΕ είχε υπογραφεί το 2015 και έληξε τον Ιούλιο του 2017. Η Σύμβαση που υπογράτηκε μετά  από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης του ΟΛΠ προβλέπει μεταξύ άλλων την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, που είχαν περικοπεί με τους νόμους του 2011 καθώς τότε ο ΟΛΠ ήταν μέρος του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ενώ επανέρχονται και οι εξελίξεις σε χρονοεπιδόματα και κλιμάκια οι οποίες επίσης είχαν διακοπεί από το 2011. Παράλληλα, θεσμοθετούνται κοινωνικές παροχές, όπως επιδόματα βρεφονηπιακού σταθμού και κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης κ.ά.

Την νέα ΣΣΕ χαιρετίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) αναφέροντας ότι «σε μια δύσκολη περίοδο όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές λογικές κρατήσαμε ζωντανό στα Λιμάνια τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων , διατηρώντας την δυναμική των αγώνων που απαιτείται για κάθε διαπραγμάτευση». Η ΟΜΥΛΕ ακόμη διευκρινίζει ότι διατηρείται η δομή των προηγούμενων ΣΣΕ, δηλαδή κατηγορίες με βάση τα τυπικά προσόντα και την ειδικότητα, που προσδιορίζουν τον βασικό μισθό και διατηρούν όλα τα επιδόματα.

Σημειώνεται ότι η νέα συλλογική σύμβαση αφορά τους υπαλλήλους του ΟΛΠ (διοικητικό προσωπικό, τεχνικούς και χειριστές μηχανημάτων). Εκκρεμεί ακόμα η υπογραφή σύμβασης με τους λιμενεργάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − one =