αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλα όσα πρέπει να ξέρεις για το διάσημο brand Forever 21 που έρχεται στην Ελλάδα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το διάσημο brand Forever 21 που έρχεται στην Ελλάδα

Αν έχεις κυκλοφορήσει στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες, θα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν πολλές αφίσες με το διάσημο brand ρούχων Forever 21. Η εταιρία αμερικανικής προέλευσης, «αποβιβάζεται» επίσημα στην Ελλάδα, την 1η Απριλίου και δημιουργεί το πρώτο της κατάστημα στο στο κτίριο της Eρμού 64 (πρώην Sprider).

Ποιος είναι όμως ο «γίγαντας» της μόδας που έχει κερδίσει τους νέους σε όλο τον κόσμο; Το brand Forever 21 ιδρύθηκε το μακρινό 1984 από τον Do Won Chang. Και έχει τα κεντρικά γραφεία του στο Λος Άντζελες. Πάνω από το 60% των προϊόντων της μάρκας, παράγεται στην Κίνα, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η εταιρία πετυχαίνει πολύ χαμηλές τιμές σε οτιδήποτε πουλάει.

Διαθέτει πάνω από 480 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Αρχικά, η Forever 21 πωλούσε μόνο γυναικεία ρούχα, ωστόσο στην συνέχεια μπήκε και στο πεδίο της αντρικής μόδας. Τα ετήσια έσοδα της κάθε χρόνο, αγγίζουν τα 4 δισ. δολάρια και θεωρείτε μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες ρουχισμού. Φυσικά, συγκαταλέγεται στο λεγόμενο πεδίο του «fast fashion», όπως άλλες αντίστοιχες αλυσίδες.

Αυτή τη στιγμή, δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες όπως: ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Αυστραλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Περού και Ινδία. Στην Ελλάδα αναμένεται να την δούμε από την 1η Απριλίου που γίνεται η μεγάλη «πρεμιέρα» και μετά.

Τα προβλήματα με τον νόμο

Στην πολυετή πορεία της Forever 21 δεν έχουν λείψει και οι «σκιές». Το 2001 το Asian Pacific American Legal Center κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρίας για παραβίαση των εργασιακών νόμων. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, 19 από τους υπαλλήλους της εταιρίας, λάμβαναν μισθό κάτω από τον κατώτατο, και μάλιστα απολύθηκαν όταν παραπονέθηκαν. Επίσης, η εταιρία τότε κατηγορήθηκε για κακές συνθήκες εργασίας. Η Forever 21 είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι κανένας από τους εργαζομένους που κατονομάζονταν στην αγωγή, δεν συνεργάζονταν απευθείας με την εταιρία.

Το 2012, μια νέα δικαστική διαμάχη προέκυψε για το γνωστό brand. Πέντε από τους εργαζομένους της εταιρίας κατέθεσαν αγωγή, υποστηρίζοντας ότι δεν πληρώθηκαν για τον χρόνο που αντιστοιχούσε στο μεσημεριανό τους διάλυμα και για τον χρόνο που χρειάζονταν για να ετοιμαστούν έτσι ώστε να εργαστούν κάθε ημέρα.

Παρά τα όποια εμπόδια, η Forever 21 πάντως έχει καταφέρει να καταγράψει πορεία ανάπτυξης όλα αυτά τα χρόνια. Για το 2017 έχει θέσει ως στόχο να κάνει πωλήσεις ύψους 8 δισ. ευρώ. Επίσης, θέλει να ανοίξει 600 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 14 =