αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌλα όσα έγιναν στα βιωματικά εργαστήρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων που διοργάνωσε η ομάδα BusinessCool

Όλα όσα έγιναν στα βιωματικά εργαστήρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων που διοργάνωσε η ομάδα BusinessCool

Τα βιωματικά εργαστήρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων που διοργάνωσε η ομάδα BusinessCool, το Σαββατοκύριακο στο ImpactHub Δημοτική Αγορά Κυψέλης, μέσα από Διασκεδαστικά Παιχνίδια Αυτογνωσίας, έγραψαν τις δικές τους σελίδες στην ψυχή των νέων που τα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι έφηβοι γνώρισαν λίγο καλύτερα τον εαυτό τους και κατάλαβαν ότι τελικά παρόλο που έχουν κοινή ηλικία, καθημερινότητα και προβληματισμούς με άλλους εφήβους, έχουν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Ακόμη περισσότερο, αντιλήφθηκαν πόσο διαφορετικές είναι οι ικανότητές και οι δεξιότητές τους, αλλά και πόσο διαφορετικοί είναι οι στόχοι τους, αλλά και η προσέγγιση των στόχων τους στη ζωή.

Οι έφηβοι έμαθαν να διακρίνουν το καλύτερο για τους ίδιους, να προσεγγίζουν και να αξιολογούν τα επαγγέλματα, να τα αναλύουν και να καταλαβαίνουν εάν τους ταιριάζει ένα επάγγελμα και γιατί.

Κυρίως όμως έμαθαν όλα τα παραπάνω με έναν τρόπο διασκεδαστικό και βγήκαν από τα νερά και τα καλούπια τους!

Μετά το τέλος των σεμιναρίων η ομάδα της BusinessCool δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά ακόμα μια φορά τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν για το ευαίσθητο αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και τους ίδιους τους εφήβους που συμμετέχοντας μας άνοιξαν την όμορφη ψυχή τους για να χορτάσουμε και εμείς θετική ενέργεια, νιάτα και όνειρα!»

Στα βιωματικά σεμινάρια, και μέσω του παιχνιδιού, οι έφηβοι ανακάλυψαν ότι η επαγγελματική αποκατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το επίπεδο αυτογνωσίας, την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων, τη δημιουργία στόχων, της δουλειάς με μεράκι και της σωστής πληροφόρησης.

Η BusinessCool για τα συγκεκριμένα σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού είχε σχεδιάσει όπως πάντα νέα αυθεντικά και πρωτότυπα παιχνίδια δράσης, με τα οποία οι έφηβοι διασκέδασαν, ενώ παράλληλα ανακάλυψαν τον εαυτό τους, τις δεξιότητες και τις κλίσεις τους, ενώ ήρθαν σε επαφή με έννοιες, όπως η Εργασιακή Ευτυχία, η Αυτογνωσία και η Εσωτερική Αναζήτηση, η Σωστή πληροφόρηση, ο Σχεδιασμός, οι Προτεραιότητες , η Υπευθυνότητα, οι Επιθυμίες, οι Στόχοι, οι Καινοτομίες αλλά και οι Κίνδυνοι των επιλογών τους. Οι έφηβοι γνώρισαν λίγο καλύτερα τον εαυτό τους, τα θέλω τους, τον τρόπο που λειτουργούν και πως θα δημιουργήσουν ισχυρές βάσεις για την μελλοντική τους επαγγελματική επιτυχία.

Έμαθαν δηλαδή πώς να χτίζουν Σήμερα το Αύριο, μέσα από το Παιχνίδι και τη Διασκέδαση!

Τα σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού όπως και όλα τα σεμινάρια και οι Δράσεις της BusinessCool είναι βιωματικά και βασίζονται σε Πρωτότυπα και Διασκεδαστικά Παιχνίδια. Με τον τρόπο αυτό οι έφηβοι ανακαλύπτουν έναν κόσμο ευχάριστης μάθησης όπου εκείνοι γίνονται οι πρωταγωνιστές και η μάθηση το αποτέλεσμα.

Το σεμινάρια αυτά αποτελούν τη συνέχεια των επιτυχημένων βιωματικών σεμιναρίων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε φέτος η ομάδα BusinessCool, όπως και του καλοκαιρινού προγράμματος Summer Teens’ camp: “COOL_BIZ”, τα οποία θα συνεχιστούν σε μηνιαία βάση με ποικίλους θεματικούς κύκλους.

Επόμενη δράση της ομάδας BusinessCool είναι το βιωματικό σεμινάριο «Είμαστε Οικογένεια, είμαστε όμως Ομάδα;» για γονείς και εφήβους, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, 17.00-20.00, στο ανακαινισμένο Ιστορικό Κτήριο – Πολυχώρο, ImpactHub: «Δημοτική Αγορά Κυψέλης», Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =