αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΨεύτικα emails δήθεν από την Paypal, φτάνουν σε αρκετούς χρήστες- Τι περιλαμβάνει το κόλπο (Εικόνα)

Ψεύτικα emails δήθεν από την Paypal, φτάνουν σε αρκετούς χρήστες- Τι περιλαμβάνει το κόλπο (Εικόνα)

Αυτή την περίοδο,βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εξαπάτησης των χρηστών, κατά την οποία χρήστες λαμβάνουν στο email τους μηνύματα όπου το PayPal δήθεν τους ενημερώνει πως οι συναλλαγές που έκαναν πρόσφατα δεν μπορούν να επαληθευθούν. Όπως διαβάζουμε στο Digitallife.gr, στα emails αυτά, τα οποία διαθέτουν το λογότυπο του Paypal, ενημερώνονται ότι έχει εντοπιστεί ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό τους και ότι η εταιρεία ζητά την ενημέρωση των προσωπικών τους στοιχείων για να αποφευχθούν χρεώσεις, προϊόν απάτης.

Πρόκειται για ένα σύνηθες phishing scam, που σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγεις. Ποτέ δε θα πρέπει κάποιος να συνδέεται από συνδέσμους που έρχονται στο email του, ανεξάρτητα από το πόσο επίσημο μοιάζει το συγκεκριμένο. Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τους συνδέσμους που έρχονται στο email σας με την μέγιστη καχυποψία. Πριν από μερικές ημέρες, μια τέτοια απάτη είδε το φως της δημοσιότητας από τον Christopher Boyd, έναν αναλυτή malware στη FaceTime Security Labs. Στο screenshot που δημοσιεύθηκε, φαίνεται πόσο εύκολο είναι κάποιος χρήστης να πέσει στην παγίδα, καθώς το μήνυμα μοιάζει να είναι απολύτως πειστικό εκ πρώτης όψεως.

Στο screenshot που ακολουθεί παρακάτω, φαίνεται να προέρχεται από την διεύθυνση service@paypal.com, στην ουσία όμως αποτελεί την ονομασία του αποστολέα και όχι την διεύθυνση από την οποία στάλθηκε το μήνυμα. Αν κάποιος πατήσει τον σύνδεσμο θα μεταφερθεί σε μία fake ιστοσελίδα.

paypal2

Εκεί, ένα μήνυμα σας ενημερώνει ότι για να επαναφέρετε το λογαριασμό σας σε προηγούμενη κατάσταση, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε κάποιες προσωπικές πληροφορίες. Θα βρεθείτε δηλαδή σε μια ιστοσελίδα που σας ζητά το πλήρες όνομά σας, την διεύθυνση και ορισμένα ακόμη προσωπικά στοιχεία. Βέβαια, όποιος πέσει θύμα αυτής της απάτης, θα έχει να ανησυχεί για πολλά περισσότερα από μια πληρωμή που απορρίφθηκε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =