αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΦτιάχτηκε το πρώτο δωμάτιο ασύρματης φόρτισης. Και είναι από τη Disney Research (ΒΙΝΤΕΟ)

Φτιάχτηκε το πρώτο δωμάτιο ασύρματης φόρτισης. Και είναι από τη Disney Research (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή την στιγμή η ασύρματη φόρτιση δεν είναι 100% ασύρματη. Παρόλο που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις καλώδιο, είναι αναγκαία η επαφή της συσκευής με μια επιφάνεια φόρτισης. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται να έχει η Disney Research, η οποία αποκάλυψε ένα πρωτότυπο ασύρματο δωμάτιο φόρτισης, το οποίο φέρνει την «πανταχού ασύρματη παράδοση ενέργειας».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, όλοι οι χρήστες που είναι στο δωμάτιο θα μπορούν να φορτίσουν τις συσκευές τους χωρίς να χρειάζονται καλώδια και επιφάνειες φόρτισης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η συσκευή να βρίσκεται στο δωμάτιο.

Στο παρελθόν έχουμε δει αντίστοιχα concept τα οποία χρησιμοποιούσαν ραδιοκύματα για να επιτευχθεί η φόρτιση. Το πρωτότυπο δωμάτιο της Disney Research χρησιμοποιεί πάνελ αλουμινίου, έναν μεγάλο χάλκινο σωλήνα και 15 πυκνωτές τοποθετημένοι στην μέση του σωλήνα.

Σύμφωνα με την Disney Research, «Με αυτό το πρωτότυπο επιδεικνύουμε την ασύρματη φόρτιση στην κλίμακα ενός δωματίου, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος ώστε να μην μπορεί να συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός κουτιού, ή να κλιμακωθεί στο μέγεθος μιας αποθήκης ή ενός κτιρίου.»

Όπως αναφέρει το Digitallife.gr, η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να εγείρει αρκετά ερωτήματα για την υγεία των ανθρώπων, ωστόσο όπως είπαμε η Disney Research δεν είναι η πρώτη που αναπτύσσει μια τέτοια ιδέα. Ίσως στο μέλλον να υπάρξει μεγάλη εξάπλωση και τελικά «απελευθερωθούμε» από τα καλώδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 10 =