αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΦουλ στο high tech: Η Cisco εξαγόρασε τη startup Viptela προς 610 εκατ. δολάρια

Φουλ στο high tech: Η Cisco εξαγόρασε τη startup Viptela προς 610 εκατ. δολάρια

Η Cisco Systems ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως έκλεισε συμφωνία για να αγοράσει τη startup λογισμικού networking Viptela, για 610 εκατ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Το λογισμικό της Viptela επιτρέπει στη διαχείριση δικτύων που γίνεται μέσω cloud να «εξαπλώνεται» σε μεγάλες περιοχές και πολλαπλά sites, δηλαδή στα λεγόμενα δίκτυα ευρείας περιοχής (wide-area networks).

Στο μεταξύ η Cisco έχει εστιάσει το τελευταίο διάστημα στην προσφορά νέων προϊόντων λογισμικού, προκειμένου να αποκτήσει προϊόντα που διαφοροποιούνται από τις δραστηριότητες εξοπλισμού networking, έναν τομέα όπου είναι ο κορυφαίος πωλητής αλλά δυσκολεύεται να αυξήσει τα έσοδα.

«Μαζί, η Cisco και η Viptela θα μπορέσουν να φέρουν λύσεις SD-WAN νέας γενιάς για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες πελατών όλων των μεγεθών και κλίμακας», έγραψε σε ανάρτηση blog σύμφωνα με το MarketWatch o Rob Salvagno, ανώτατος επικεφαλής στη Cisco για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Όπως διαβάζουμε στο Euro2day.gr, η Viptela είναι η πρώτη απόκτηση που ανακοινώνει η Cisco μετά τη συμφωνία 3,7 δισ. δολαρίων με την AppDynamics τον Ιανουάριο, ένα ντιλ που απέτρεψε τη startup από το να βγει στο χρηματιστήριο σχεδόν στη μισή τιμή απ’ ό,τι πλήρωσε η Cisco.

Ωστόσο, η εταιρία φαίνεται πως είχε περισσότερα να κερδίσει από την τωρινή συμφωνία με τη Viptela. Η startup λέγεται πως αποτιμήθηκε στα 875 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτικό γύρο, μόλις πριν από έναν χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − three =