αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΦοιτητής έφτιαξε δικηγόρο chatbot. Και σε βοηθά δωρεάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητής έφτιαξε δικηγόρο chatbot. Και σε βοηθά δωρεάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα chatbots τα γνωρίζουμε περισσότερο λόγω του Facebook Messenger κυρίως για επικοινωνία με επιχειρήσεις ή οργανισμούς, αλλά υπάρχουν και αυτά που πηγαίνουν την χρησιμότητα τους ένα βήμα παραπέρα. Όπως για παράδειγμα το DoNotPay chatbot του Joshua Browder, φοιτητή του Stanford University, το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με σκοπό να βοηθήσει σε διαφορές που αφορούν κλήσεις παρκαρίσματος σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη (με επιτυχία 64% σε 350.000 υποθέσεις) και στη συνέχεια εξελίχθηκε για να προσφέρει βοήθεια σε όσους αναζητούν άσυλο σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Καναδά.

Ο δημιουργός πραγματοποιεί τώρα ένα μεγάλο βήμα εξελίσσοντας το DoNotPay σε..ψηφιακό συνήγορο, καθώς έχει πλέον τη δυνατότητα να παρέχει βοήθεια για την αντιμετώπιση περισσότερων από 1000 διαφορετικών νομικών θεμάτων σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ενδιαφερόμενος αρκεί να γράψει το πρόβλημα του στην μπάρα αναζήτησης και στη συνέχεια θα του εμφανιστούν σχετικές πληροφορίες ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται. Επιπλέον, το chatbot θέτει ερωτήσεις και βοηθά στη συγγραφή νομικών εγγράφων ή δηλώσεων για θέματα όπως γονική άδεια, διαμάχες με ιδιοκτήτες ακινήτων, παρενοχλήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Browder οι δικαστικές διαμάχες αποτελούν μια βιομηχανία αξίας $200 δισ., αλλά μέχρι στιγμής αρνείται να δεχτεί εξωτερική χρηματοδότηση για το δημιούργημα του, καθώς πιστεύει ότι μελλοντικά θα μπορέσει να εξαργυρώσει τη δουλειά του με πολύ μεγαλύτερα κέρδη. Ο ίδιος περιγράφει το DoNotPay ως “τον πρώτο δικηγόρο ρομπότ στον κόσμο” και υπολογίζει ότι μόνο για τις περιπτώσεις των κλήσεων έχει καταφέρει να γλιτώσει περισσότερα από $9.3 εκατ. προστίμων.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − five =