αρχικηVIRALΥπάρχει ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα, που θυμίζει… νησί και ονομάζεται No Rocks (ΦΩΤΟ)

Υπάρχει ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα, που θυμίζει… νησί και ονομάζεται No Rocks (ΦΩΤΟ)

Το συγκεκριμένο οροφοδιαμέρισμα στη Γλυφάδα παρότι στεγάζεται σε νεόδμητη πολυκατοικία, ζητήθηκε να ανακαινιστεί από τον ξένο ιδιοκτήτη του με σκοπό να αποκτήσει ένα νέο χαρακτήρα, επηρεασμένο από τη φωτεινότητα, λιτότητα και μοναδικότητα των ελληνικών κυκλαδίτικων νησιών με μια πιο ελεύθερη προσαρμογή στο αστικό περιβάλλον που ανήκει.

Το πρότζεκτ ανέλαβε η γνωστή αρχιτέκτων Ναταλία Κοκοσαλάκη του Natkoko Studio κάνοντας επεμβάσεις στον χώρο με βασική αρχή την ενοποίηση των χώρων και την απλοποίηση της κίνησης σε αυτούς με το φως να ρέει ανεμπόδιστα. Η έντονη παρουσία του λευκού, η διακριτική παρουσίαση του γαλάζιου, έντονη γεωμετρία στα πλακίδια και τα στρατηγικά τοποθετημένα στοιχεία από φυσικό παλαιωμένο ξύλο επιτρέπουν την αναφορά στα ελληνικά νησιά.

Όπως σημειώνει η LIFO, οι βασικές τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του ήταν η ενοποίηση του κεντρικού υπνοδωματίου με το λουτρό, η οποία αυτομάτως μετέτρεψε τους δύο αυτούς συμβατικούς και στενάχωρους χώρους σε ένα ενιαίο σύνολο, σαφώς πιο άνετο, ευρύχωρο και ευήλιο. Ο καινούργιος ενιαίος χώρος διχοτομείται τώρα από συρόμενα ξύλινα πάνελς με γυαλί αμμοβολής, ώστε το φως να διαχέεται ελεύθερα σε υπνοδωμάτιο και λουτρό χωρίς να υπάρχει άμεση οπτική επαφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 4 =