αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα το Spotify μπορεί να παίξει τραγούδια σκανάροντας κωδικούς

Τώρα το Spotify μπορεί να παίξει τραγούδια σκανάροντας κωδικούς

Μια νέα δυνατότητα θα προσφέρει το Spotify, απλοποιώντας τη διαδικασία αναπαραγωγής μουσικών κομματιών. Πρόκειται για τη λειτουργία Spotify Codes, η οποία θα προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικών κομματιών σκανάροντας κωδικούς τύπου QR.

Το Spotify Codes θα δημιουργεί έναν ξεχωριστό κωδικό και μια εικόνα εξωφύλλου άλμπουμ για κάθε μουσικό κομμάτι, καλλιτέχνη και λίστα αναπαραγωγής. Σκανάροντας τους κωδικούς αυτού με μία κάμερα ο χρήστης θα μπορεί να παίξει άμεσα το αγαπημένο του κομμάτι. Για το λόγο αυτό, το Spotify στη γραμμή αναζήτησης έχει δημιουργήσει ένα εικονίδιο κάμερας.

Όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr, για να δημιουργήσει κάποιος έναν κωδικό, θα πρέπει να επιλέξει την επιλογή «Share» (τρεις τελίτσες στα δεξιά της οθόνης) ενώ παίζει ένα κομμάτι. Εν συνεχεία θα εμφανιστεί ο κωδικός, ο οποίος έχει τη μορφή μοιάζει με κυματομορφή ήχου. Για να μπορέσει ο άλλος χρήστης να αναπαράγει το μουσικό κομμάτι πρέπει να επιλέξει το εικονίδιο της κάμερας και να στρέψει το κινητό προς την οθόνη όπου θα βρίσκεται η εικόνα.

Με το Spotify Codes, οι φίλοι θα μπορούν ευκολότερα να μοιράζονται μεταξύ τους μουσική και οι καλλιτέχνες να προωθούν τη δουλειά τους, καθώς θα μπορούν να εκτυπώνουν και να μοιράζουν αυτοκόλλητα με τους κωδικούς αυτούς.

Αυτή η νέα δυνατότητα, θα μπορούσε να κάνει το Spotify να ξεχωρίσει έναντι των Apple Music, Amazon, YouTube, SoundCloud και Pandora.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − 1 =