αρχικηVIRALΤρως στο αεροπλάνο; Ένας διάσημος σεφ αποκαλύπτει γιατί δεν πρέπει να το κάνεις

Τρως στο αεροπλάνο; Ένας διάσημος σεφ αποκαλύπτει γιατί δεν πρέπει να το κάνεις

Το λένε και οι διάσημοι σεφ, όπως ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ότι προτιμούν να μην τρώνε το φαγητό που σερβίρουν στα αεροπλάνα. Όπως λέει ο ίδιος, σύμφωνα με την Daily Mail «Εργαζόμουν για δέκα χρόνια σε αεροπορικές εταιρίες και έτσι γνωρίζω πού ήταν όλα αυτά τα τρόφιμα και πού πηγαίνουν και πόσος χρόνος μεσολαβεί μέχρι να φτάσουν στα αεροπλάνα»

Όπως επισημαίνει, το φαγητό αυτό στην καλύτερη περίπτωση απλά… τρώγεται, ενώ στη χειρότερη είναι απαίσιο, μισό-μαγειρευμένο και βρώμικο.

Το ίδιο ισχύει και για τους επιβάτες της α’ θέσης που μπορεί να νομίζουν ότι το φαγητό τους είναι καλύτερο, όπως στην πραγματικότητα, όλες οι μερίδες προέρχονται από το ίδιο μέρος. μία βιομηχανική κουζίνα δίπλα στο αεροδρόμιο, όπου μαγειρεύονται αρκετά πριν την απογείωση και ξαναθερμαίνονται στο αεροσκάφος.

Στην Ευρώπη τα περισσότερα γεύματα προέρχονται από το Gate Gourmet στην Ελβετία ή το LSG Sky Chefs στη Γερμανία, εξυπηρετώντας περισσότερες από 260 αεροπορικές εταιρείες.

Οι περισσότερες από αυτές τις κουζίνες προετοιμάζουν περίπου 25.000 γεύματα την ημέρα. Η μεγαλύτερη του κόσμου, η Emirates Flight Catering στο Ντουμπάι ετοιμάζει περίπου 170,000. Αυτό σημαίνει 59 εκτα. ρολά ψωμιού, 4.300 τόνοι κοτόπουλου και 3.6 τόνοι αστακού το χρόνο.

Ο Πίτερ Τζόουνς, συνταξιούχος καθηγητής σε θέματα τροφοδοσίας ταξιδίου του Πανεπιστημίου Surrey, αναφέρει ότι ένα δισεκατομμύριο γεύματα καταναλώνονται στα αεροπλάνα ετησίως σε μία βιομηχανία που έχει κέρδος 10 δισ. λίρες το χρόνο.

«Η πρόκληση δεν είναι το φαγητό. Είναι το φαγητό και τα άλλα πράγματα στο αεροσκάφος. Ένα jumbo jet χρειάζεται 40,000 ξεχωριστά αντικείμενα για κάθε πτήση, πολλές φορές κάθε 90 λεπτά»

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα γεύματα παρασκευάζονται μαζικά, περίπου 12 με 72 ώρες πριν, ενώ δεν είναι απίθανο να κρατούνται στο ψυγείο έως και πέντε μέρες!

Επιπλέον, η… συναρμολόγηση του δίσκου με σαλάτες, γλυκά, ψωμάκια, μαχαιροπίρουνα και χαρτοπετσέτες γίνεται στο… πάτωμα.

Τα ζεστά γεύματα προετοιμάζονται σε μεγάλα βιομηχανικά ταψιά μέσα σε πλαστικούς φούρνους στους 5 βαθμούς Κελσίου για 90 λεπτά.

Όσο για τα ροφήματα… Ο καφές παρασκευάζεται με αμφιβόλου ποιότητας νερό, συνήθως όχι εμφιαλωμένο, ενώ ο βρασμός, λόγω υψόμετρου γίνεται σε διαφορετική θερμοκρασία, υψηλότερη της κανονικής, με αποτέλεσμα, να δημιουργείται ένα μείγμα που δεν έχει καμία σχέση με τον καφέ εδάφους.

Πηγή: Newsonly.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =