αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις συνηθισμένες συμβουλές καριέρας που πρέπει οπωσδήποτε να αγνοήσεις

Τρεις συνηθισμένες συμβουλές καριέρας που πρέπει οπωσδήποτε να αγνοήσεις

Είναι σίγουρο: Ειδικά στην Ελλάδα, είμαστε στην χώρα… των συμβούλων. Όλοι είναι σύμβουλοι. Για τους άλλους φυσικά- όχι για τον εαυτό τους. Λένε την άποψη τους, και «πάντα ξέρουν». Στο βιβλίο του με τίτλο “Get Momentum: How to start when you’re stuck”, ο συγγραφέας και coach, Jason Womack, μιλά για ακριβώς αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι όλοι εκείνοι που μπορούν να μειώσουν τον ενθουσιασμό, την ορμή και τα επιτεύγματα σου, μέσω μιας κακής συμβουλής.

«Αυτοί οι σαμποτέρ, ακόμα κι αν τα λένε με καλή πρόθεση, μπορούν να καταστρέψουν το μομέντουμ που έχετε δημιουργήσει στα επαγγελματικά και προσωπικά σας», τονίζει ο Jason Womack στο CNBC.

Καθώς εργάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου, σίγουρα θα βρεθούν δίπλα σου αρκετοί τέτοιοι άνθρωποι. Παρακάτω, ο Womack παραθέτει μια λίστα. Είναι οι 3 συνηθισμένες συμβουλές καριέρας που πρέπει να αγνοήσεις.

1- Κινείσαι πολύ γρήγορα, πρέπει να πας πιο αργά: Όταν για παράδειγμα ξεκινάς ένα νέο project, θα βρεθούν αρκετοί που θα σου πουν ότι κάνεις τα πράγματα «πολύ γρήγορα». Θα σου προτείνουν ίσως να περιμένεις λίγο. Θα σε ρωτήσουν αν είσαι σίγουρος για αυτό που πας να κάνεις. Η αλήθεια είναι όμως, όπως λέει ο Womack, ότι ο κόσμος μας χρειάζεται ακριβώς αυτούς που θα ξεπεράσουν όλη αυτή την αμφισβήτηση και θα κινηθούν γρήγορα. «Move fast and break things», όπως τονίζει συνεχώς και ο Mark Zuckerberg.

2- Μην κάνεις περισσότερα από όσα σου ζητούν: Αν εργάζεσαι βραδινές βάρδιες ή αν έχεις μεγάλο όγκο δουλειάς συνεχώς, είναι λογικό να αρχίσεις να ακούς σχόλια για το πως ισορροπείς μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Κάποιοι θα σου πουν να βάλεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητα σου. Σύμφωνα με το Womack, εσύ πρέπει να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό, έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου. Κάνε κινήσεις που θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα.

3- Μην προσπαθείς τόσο σκληρά: Αν βρεθείς περιτριγυρισμένος με ανθρώπους που σου λένε ότι προσπαθείς υπερβολικά πολύ, τότε μάλλον πρέπει να περιβάλλεις τον εαυτό σου με περισσότερους «δικούς σου». Βρες το δίκτυο σου, είτε αυτό είναι συγγενείς, είτε φίλοι, είτε μια οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων. Βρες εκείνους που θα είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνεις. Οι υποστηρικτικοί άνθρωποι, είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν στην διαδρομή σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =