αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις λόγοι για τους οποίους δεν σε προσλαμβάνουν οι εταιρίες (ακόμα κι αν έχεις το 100% των προαπαιτούμενων)

Τρεις λόγοι για τους οποίους δεν σε προσλαμβάνουν οι εταιρίες (ακόμα κι αν έχεις το 100% των προαπαιτούμενων)

Είναι ίσως ένα από τα πιο απογοητευτικά σενάρια που μπορεί να συμβεί σε μια αναζήτηση εργασίας. Βρίσκεις τις σωστές θέσεις, έχεις όλα τα προσόντα, όμως τελικά δεν είσαι εσύ αυτό που πιάνει δουλειά στην εκάστοτε εταιρία. Συνήθως ακούς ότι προσλήφθηκε «κάποιος πιο κατάλληλος» ή δεν ακούς τίποτα.

Ενώ μια τέτοια κατάσταση μπορεί να ρίξει την ψυχολογία σου, τα καλά νέα εδώ είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα. Το Forbes παραθέτει τους 3 λόγους για τους οποίους δεν προσλαμβάνεσαι, ακόμα κι αν έχεις το 100% των προσόντων που ζητά μια θέση. Δες και πως πρέπει να κινηθείς σε κάθε περίπτωση.

1# Έχεις τα προσόντα, αλλά είσαι… βαρετός: Δεν έκανες κανένα λάθος στη συνέντευξη. Απάντησες λογικά σε όλες τις ερωτήσεις. Φυσικά έχεις και ένα καλό βιογραφικό. Αλλά τελικά δεν προσκλήθηκες για ακόμα μια φορά. Μπορεί να ήσουν τακτικά σωστός, ωστόσο σκέψου ότι ο HR Manager πιθανότατα έχει να κάνει πολλές συνεντεύξεις κάθε ημέρα. Αν δεν έχεις κάτι το διαφορετικό, ίσως… να μη σε θυμάται καν, μετά από λίγη ώρα. Μην δίνεις μόνο κλισέ απαντήσεις, και παρουσίασε την ιστορία σου με ζωντανό τρόπο.

2# Δεν είσαι καλός στις συνεντεύξεις: Μπορεί να έχεις ένα σούπερ βιογραφικό, αλλά να μην είσαι καλός στις συνεντεύξεις. Μόλις φτάνεις μπροστά από τον HR Manager έχεις άγχος, δεν δίνεις ξεκάθαρες απαντήσεις, ενώ μπορεί να κάνεις και άλλα λάθη, όπως το να κατηγορείς τους πρώην εργοδότες σου. Προσπάθησε να εντοπίσεις τις αδυναμίες σου, να τις βελτιώσεις και μετά κάνε μια «δοκιμαστική συνέντευξη» με έναν φίλο. Για να σου πει την γνώμη του.

3# Δείχνεις απελπισμένος: Οκ, είναι καλό να δείχνεις ενθουσιασμένος με την προοπτική να εργαστείς σε μια εταιρία. Αλλά σε καμία περίπτωση μην δείχνεις απελπισμένος. Ένας άνθρωπος που είναι έτοιμος να πει «ναι σε όλα», να παρατήσει την τωρινή δουλειά του αύριο το πρωί (αν έχει), και να τρέξει στην νέα του εργασία. Είναι καλύτερο να εξηγήσεις με επιχειρήματα το γιατί ταιριάζεις στην εταιρία και τι projects μπορείς να προσφέρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 9 =