αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις κινήσεις για να κάνεις πιο «δυνατό» το βιογραφικό σου, χωρίς να έχεις επιπλέον εργασιακή εμπειρία

Τρεις κινήσεις για να κάνεις πιο «δυνατό» το βιογραφικό σου, χωρίς να έχεις επιπλέον εργασιακή εμπειρία

Είναι αλήθεια ότι ζούμε στην εποχή… των αμέτρητων βιογραφικών. Ειδικά στην Ελλάδα. Όπου η μάζα των ανέργων παραμένει μεγάλη, και σε κάθε νέα θέση που ανοίγει είναι πολύ πιθανό να δημιουργείται συνωστισμός. Το θέμα εδώ είναι το πως μπορείς να ξεχωρίσεις, ειδικά αν δεν έχεις μεγάλη εργασιακή εμπειρία. Διότι αν έχεις δουλέψει, για παράδειγμα, στην Apple και στην Microsoft, τα δεδομένα για εσένα είναι μάλλον πιο εύκολα.

Το It’s Possible παραθέτει τις 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να «δυναμώσεις» το βιογραφικό σου, χωρίς να έχεις επιπλέον εργασιακή εμπειρία Κάπως έτσι, μπορεί να αποκτήσεις ένα προβάδισμα, συγκριτικά με τους άλλους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για την ίδια θέση.

1- Σεμινάρια και Ημερίδες: Είναι events που μπορούν να σου δώσουν πόντους, μπορείς να τα κάνεις άμεσα και φυσικά να λάβεις νέες γνώσεις. Είναι επιπλέον «όπλα» που μπορείς να βάλεις στο βιογραφικό σου. Με ένα ψάξιμο, θα διαπιστώσεις ότι γίνονται και αρκετά δωρεάν σεμινάρια.

2- Συστάσεις: Κάνε το όπως… στο Linkedin. Δηλαδή βρες ανθρώπους με τους οποίους έχεις συνεργαστεί (ακόμα καλύτερα αν είναι σε υψηλές θέσεις) και ζήτα τους να πουν μερικά καλά λόγια για εσένα. Αυτά μπορείς να τα βάλεις είτε με μορφή φράσεων μέσα στο βιογραφικό, είτε έξτρα με κάποιες συστατικές επιστολές.

3- Networking: Είναι σημαντικό το που θα δώσεις το βιογραφικό σου. Όχι σε ποια εταιρία. Σε ποιον άνθρωπο συγκεκριμένα. Προσπάθησε να βρεις το κατάλληλο άτομο μέσα στην εκάστοτε εταιρία, να κάνεις μια έστω σύντομη γνωριμία μαζί του, και να διαχειριστεί αυτός το βιογραφικό σου από εκεί και πέρα. Φυσικά, αν έχεις ήδη κάποιες δυνατές γνωριμίες, πρέπει να τις χρησιμοποιήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 5 =