αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κανόνες επιτυχίας από τον συνιδρυτή του WhatsApp

Τρεις κανόνες επιτυχίας από τον συνιδρυτή του WhatsApp

Έχει καταγράψει ένα από τα μεγαλύτερα success stories στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και των νέων τεχνολογιών. Όταν το 2009 ο Jan Koum ίδρυε το WhatsApp, πιθανόν δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Ο ίδιος, μαζί με τον έτερο βετεράνο της Yahoo, Brian Acton, θέλανε να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η πλατφόρμα που έφτιαξαν αναπτύχθηκε ταχύτατα. Το 2014 εξαγοράστηκε από το Facebook προς 19,3 δισ. δολάρια. Μια πολύ μεγάλη εξαγορά και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού μιλάμε για μια πολύ μεγάλη πλατφόρμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το WhatsApp διαθέτει πάνω από 1 δισ. χρήστες.

Μετά από αυτή τη ξέφρενη πορεία, ο 37χρονος σήμερα (δεν είναι και μεγάλος) Jam Koum δίνει 3 συμβουλές επιτυχίας, προς τους νέους που θέλουν να δοκιμαστούν στην δύσκολη «αρένα» της επιχειρηματικότητας.

1- Οι σπουδές είναι υπερεκτιμημένες: Ο Koum ήταν ακόμα στο San Jose State University, όταν πρωτόπιασε δουλειά στη Yahoo. Ενώ βρισκόταν μέσα στην τάξη, ένας από τους servers στη Yahoo έπεσε. Αμέσως ο συνιδρυτής της Yahoo, David Filo, τον κάλεσε για βοήθεια. «Είμαι μέσα στην τάξη» απάντησε ο Koum. «Τι στο καλό κάνεις στην τάξη; Έλα αμέσως εδώ» του απάντησε ο Filo. Τελικά, ο koum δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του αφού… τον πρόλαβε η επιτυχία. Και εκτός από αυτό, ποτέ δεν είναι φαν των σπουδών.

2- Μερικές φορές, το να μην βρεις μια dream job, οδηγεί σε σπουδαιότερα πράγματα: Οι Koum και Acton απολύθηκαν μαζί από την Yahoo. Τους πήρε 1 χρόνο να αποσυμπιεστούν, κατά τον οποίο ταξίδευαν στη Νότια Αμερική, και κάλυπταν τις ανάγκες τους από τις οικονομίες που είχαν μαζέψει δουλεύοντας στην Yahoo. Μάλιστα το 2007 έκαναν αίτηση για να εργαστούν στο Facebook και απορρίφθηκαν. Τελικά, όλα αυτά τους οδήγησαν σε κάτι ακόμα πιο σπουδαίο: τη δημιουργία του WhatsApp.

3- Κάνε ένα πράγμα, και κάν’ το καλά: Όπως και οι δύο φιλόδοξοι startuppers το 2009. Μετά από τις… αποτυχίες του επικεντρώθηκαν στο νέο project με σκοπό να φτάσουν στην κορυφή. Δεν αναλώθηκαν σε part time δουλειές ή άλλες δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 7 =