αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις επιχειρηματίες αποκαλύπτουν τι τους δίδαξε το χειρότερο αφεντικό που είχαν στη ζωή τους

Τρεις επιχειρηματίες αποκαλύπτουν τι τους δίδαξε το χειρότερο αφεντικό που είχαν στη ζωή τους

Όλοι μας έχουμε τύχει να συνεργαστούμε με κακούς εργοδότες. Τότε η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Αφού έχεις να διαχειριστείς τον καθημερινό φόρτο εργασίας, παράλληλα με την κακή συμπεριφορά του αφεντικού. Και η αλήθεια είναι, ότι ένας κακός εργοδότης δύσκολα αλλάζει, ότι κι αν κάνεις. Τα δεδομένα θα μείνουν πάντα έτσι.

Από όλο αυτό το δύσκολο περιβάλλον όμως μπορείς… να βγεις κερδισμένος. Ενώ σίγουρα θα ξέρεις ποιος τύπος εργοδότη δεν θα ήθελες να γίνεις ποτέ. Το αμερικανικό Entrepreneur.com μίλησε με επιχειρηματίες, ρωτώντας τους για το τι τους δίδαξε το χειρότερο αφεντικό που είχαν στη ζωή τους. Δες τι αποκαλύπτουν 3 από αυτούς.

«Οι άνθρωποι που λειτουργούν με κακό τρόπο, είναι ανασφαλείς για κάτι άλλο. Σε υποτιμούν και δεν σε ευχαριστούν ποτέ», σημειώνει ο ιδρυτής Lucky Iron Fish, Gavin Armstrong.

Και συμπληρώνει: «Πρέπει να δείχνεις σεβασμό στους ανθρώπους που εργάζονται μαζί σου. Θυμίσουν ότι εργάζονται μαζί με εσένα, όχι για εσένα. Πες καλά λόγια για την δουλειά τους. Αφιωρώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια σε αυτό».

«Αυτό που παρατήρησα συνεργαζόμενη με πολλούς τύπους εργοδοτών, είναι ότι οι καλύτεροι είχαν σαφές όραμα για το πως πρέπει να δουλεύει η ομάδα», τονίζει η ιδρύτρια της ThirdLove, Heidi Zak. Συμπληρώνοντας, ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το επικοινωνείς συχνά ως leader.

«Σε μια επιχείρηση, το αφεντικό δεν πρέπει να θεωρείται αφεντικό. Πρέπει να είναι ηγέτης», τονίζει η ιδρύτρια της Bubmle, Whitney Wolfe (φωτο). Σύμφωνα με την ίδια, δεν γίνεται να διοικήσεις μια εταιρία με τον φόβο. Δεν είναι υπέρ της δημιουργικότητας αυτή η τακτική. Από τότε που έγινε επιχειρηματίας, η Wolfe προσπαθεί να διοικεί με καλοσύνη και συμπόνια προς τους εργαζομένους της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =