αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις απροσδόκητες τοποθεσίες που είναι ιδανικές για startups (και δεν εννοούμε τη Silicon Valley)

Τρεις απροσδόκητες τοποθεσίες που είναι ιδανικές για startups (και δεν εννοούμε τη Silicon Valley)

Silicon Valley, Boston, New York City. Είναι μερικές από τις πόλεις στις οποίες συγκεντρώνονται οι startuppers από όλο τον κόσμο. Και όντως μοιάζουν ως τα ιδανικά μέρη για να ιδρύσεις μια καινοτόμο επιχείρηση. Ωστόσο, αν πας εκεί μάλλον θα πρέπει… να πληρώσεις «χρυσάφι» για να μισθώσεις γραφεία.

Και όταν είσαι στο ξεκίνημα σου, πρέπει να είστε πιο συγκρατημένος στα οικονομικά ανοίγματα. Υπάρχουν εναλλακτικές περιοχές, στις οποίες μπορείς επίσης να έχεις καλές παροχές, η παρουσία των επενδυτών είναι έντονη και το κόστος ζωής αρκετά μικρότερο. Το αμερικανικό inc.com προτείνει 3 τέτοιες περιοχές, οι οποίες ίσως είναι λιγότερο δημοφιλείς, ωστόσο μπορούν να σου δώσουν ένα δυναμικό startup ξεκίνημα.

Milwaukee

Η συγκεκριμένη Midwestern πόλη, κατέγραψε ένα εντυπωσιακό στοιχείο το 2016: Αύξηση 145% σε venture capital funding για startups. Με τα συνολικά κεφάλια να φτάνουν 111.800.000 δολάρια. Μπορεί το εν λόγω ποσό να παραμένει πιο κάτω με άλλες δημοφιλείς πόλεις, ωστόσο η ανάπτυξη που παρουσιάζεται στο Milwaukee είναι πολύ μεγάλη. Η περιοχή διαθέτει 2 incubators υψηλών προδιαγραφών και αρκετούς χώρους co-working. Αν θες να μισθώσεις σπίτι, το μέσο κόστος ενός διαμερίσματος με δύο υπνοδωμάτια είναι στα 1.382 δολάρια. Δηλαδή στο 1/4 του San Fransisco, όπως σημειώνει το inc.com.

Salt Lake City

Ακόμα μια γνωστή πόλη γενικά, αλλά λίγο «άγνωστη» για τους startuppers. Παρόλο που εκεί επενδύονται σημαντικά κεφάλαια σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Διαθέτει μια πολύ φιλική κοινότητα. Ωστόσο, στα μαγαζιά εκεί δεν μπορείς να αγοράσεις μπύρα με πάνω από 4% αλκοόλ ενώ οι καφετέριες είναι εστιαζμένες στο κέντρο της πόλης. Αν δεν είστε fans των μπαρ, σίγουρα θα βρείτε διασκέδαση στις πίστες σκι που διαθέτει η περιοχή.

Buffalo

Μια πόλη που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Λειτουργεί ως «δορυφόρος» για τις πόλεις New York, Toronto και Chicago. Πολλοί serial entrepreneurs δημιουργούν τις ομάδες τους και κάνουν της βάσεις τους εκεί, αφού οι τιμές είναι πιο λογικές. Το μέσο μίσθωμα για ένα διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων φτάνει στα 1.227 δολάρια. Σημειώστε, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή γίνεται ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ιδεών, με το όνομα 43North. Επίσης, καταγράφονται μεγάλες χρηματοδοτήσεις, τόσο από ιδιώτες επενδυτές, όσο και από την κρατική πλευρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =