αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤρεις απλοί τρόποι για να αυξήσεις την απόδοση της Facebook Page σου (χωρίς να δώσεις χρήματα)

Τρεις απλοί τρόποι για να αυξήσεις την απόδοση της Facebook Page σου (χωρίς να δώσεις χρήματα)

Εδώ και αρκετό καιρό, όσοι χρήστες ή εταιρίες έχουν Facebook Pages, αντιμετωπίζουν σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, ένα πρόβλημα: Το Facebook έχει αποφασίσει ότι θα προωθεί περισσότερο τα post που είναι χορηγούμενα (δηλαδή επί πληρωμή). Έτσι, η οργανική ανάπτυξη που βλέπει κάποιος, αν κάνει απλές αναρτήσεις, πιθανότατα είναι αρκετά αδύναμη. Αν φυσικά έχεις ένα διαθέσιμο μπάτζετ να επενδύσεις, μπορείς να κάνεις χορηγούμενα post και έτσι αυτά να φτάνουν σε περισσότερους χρήστες. Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για αυτό.

Θα δούμε 3 απλούς τρόπους, με τους οποίους μπορείς να αυξήσεις την απόδοση της Facebook Page σου, χωρίς να δώσεις χρήματα. Τους δοκιμάσαμε, και είδαμε αξιόλογα αποτελέσματα.

1# Περισσότερο βίντεο

Ίσως το έχεις παρατηρήσει ότι οι βίντεο αναρτήσεις έχουν συνήθως περισσότερα likes και κοινοποιήσεις. Γιατί; Πέρα από το περιεχόμενο τους το οποίο παίζει ρόλο, υπάρχει και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο εδώ. Το Facebook προωθεί όλο και περισσότερο τα βίντεο που αναρτά κάποιος. Έτσι αν αναβάσεις ένα βίντεο, αυτό έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει σε περισσότερους χρήστες. Το ίδιο περίπου ισχύει και στα live βίντεο.

2# Σωστό περιεχόμενο

Οι περισσότεροι φτιάχνουν μια Σελίδα και αρχίζουν να ποστάρουν πολύ περιεχόμενο. Με την λογική ότι «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο». Λάθος. Διότι το Facebook «επιβραβεύει» τις Σελίδες με τις οποίες έχουν μεγάλη αλληλεπίδραση οι χρήστες. Αν κάνεις π.χ. 10 αναρτήσεις και δεν αλληλεπιδράσει κανείς με αυτές, τότε οι επόμενες που θα κάνεις θα φτάσουν πιθανότατα σε λιγότερους χρήστες. Από την άλλη μεριά, αν κάνεις π.χ. 5 αναρτήσεις και αυτές γίνουν viral, τότε η δυναμική της σελίδας σου θα ανέβει. Άρα επέλεξε το σωστό περιεχόμενο, το οποίο ενδιαφέρει το κοινό σου.

3# Προσκάλεσε χρήστες που έκαναν Like σε μια ανάρτηση

Υπάρχει μια απλή λειτουργία, την οποία λίγοι γνωρίζουν. Αν κάνεις μια ανάρτηση (μπορεί να είναι και χορηγούμενη) και πατήσουν Like π.χ. 100 χρήστες, δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν κάνει Like και στην Σελίδα σου απαραίτητα. Απλά είδαν την συγκεκριμένη ανάρτηση (επειδή ίσως έκανε like κάποιος φίλος τους ή γιατί είναι χορηγούμενη) και πάτησαν like. Το θέμα εδώ, είναι το πως μπορείς να «πιάσεις» αυτό το κοινό και να το κάνεις… δικό σου. Υπάρχει τρόπος. Κάτω ακριβώς από κάθε ανάρτηση που έχεις κάνει στην Σελίδα σου, φαίνεται το ποιοι έχουν πατήσει like. Πατώντας εκεί, σου ανοίγει μια νέα καρτέλα, στην οποία παραθέτονται αναλυτικά όλοι οι χρήστες που αλληλεπίδρασαν. Τότε, έχεις την δυνατότητα να κάνεις «πρόσκληση» σε αυτούς, για να πατήσουν like στη Σελίδα σου (αν δεν το έχουν κάνει). Και να μεγαλώσεις έτσι το κοινό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 20 =