αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρία tips για να πάρεις μια θέση εργασίας, όταν δεν έχεις καθόλου προϋπηρεσία

Τρία tips για να πάρεις μια θέση εργασίας, όταν δεν έχεις καθόλου προϋπηρεσία

Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα: Αγγελίες για δουλειά που ζητούν νέους έως 25 ετών, με προϋπηρεσία… 10 χρόνων. Εντάξει, μπορεί να μην βλέπουμε κάτι τόσο υπερβολικό. Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρίες θέλουν άτομα με προϋπηρεσία. Έτσι ένας νέος εργαζόμενος είναι δύσκολο να μπει στην αγορά εργασίας.

Εκτός αν κινηθεί σωστά και έξυπνα. Το CNBC, παραθέτει 3 tips, έτσι ώστε να πάρεις μια θέση εργασίας, όταν δεν έχεις καθόλου προϋπηρεσία.

1- Επιδίωξε μια ενημερωτική συνέντευξη: H Career coach, Maggie Mistal, λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσεις στην πόρτα μια εταιρίας (και ακόμα πιο πάνω), είναι μέσω ενημερωτικών συνεντεύξεων. «Ακόμα και σε ένα κοκτέιλ event, όταν ρωτάς κάποιον τι κάνουν ως εταιρία, είναι μια ενημερωτική συνέντευξη», λέει ο ίδιος. Σου δείνει της πληροφορίες που θέλεις, και σου παρέχει τις διασυνδέσεις που δεν έχεις. Για να φτάσεις σε μια τέτοια συνέντευξη, ο coach προτείνει να κάνεις κρούσεις στις Linkedin επαφές που έχεις, στο πεδίο που σε ενδιαφέρει. Μια νέα γνωριμία και μια συζήτηση, δεν πάει χαμένη.

2- Τόνισε τα soft skills σου: Πολλοί νέοι δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι ακριβώς πρέπει να βάλουν στο βιογραφικό τους. Το να τονίσεις τα soft skills σου, μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόσληψη. Οι επίλυση προβλημάτων, η συμμετοχή σου σε εθελοντικές δράσεις ή προφορικές και γραπτές επικοινωνιακές δεξιότητες, μπορούν να μπουν στο βιογραφικό.

3- Κάνε διασυνδέσεις σε «ημέρες καριέρας»: Μπορεί αυτή η διαδικασία να είναι κουραστική και κάποιες φορές να μην έχει αποτέλεσμα. Όμως τέτοια events μπορούν να σε βοηθήσουν. Θα γνωρίσεις στελέχη επιχειρήσεων και είναι σίγουρο ότι κάποιες από τις εταιρίες που θα δεις, θα κάνουν προσλήψεις. Ακόμα και μεγάλα brands όπως η Amazon, παίρνουν κατά καιρούς εργαζομένους, μέσα από τέτοια events.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 12 =