αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία tips για να αναπτύξεις το προσωπικό σου brand (και να σε αντιπροσωπεύει)

Τρία tips για να αναπτύξεις το προσωπικό σου brand (και να σε αντιπροσωπεύει)

H εποχή στην οποία ζούμε, είναι ίσως η ιδανική για να αναπτυχθούν τα προσωπικά brands. Όπως έχουν πει πολλοί, «ζούμε στην εποχή που οι νέοι δεν ονειρεύονται να δουλέψουν στη Microsoft. Αλλά θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους Microsoft». Σε αντίθεση με παλαιότερες 10ετιες, όπου όλοι θέλανε να δουλέψουν σε κάποιον κολοσσό και ήταν ικανοποιημένοι.

Τώρα υπάρχουν οι νέες τεχνολογίες και τα social media, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να ξεκινήσεις ένα προσωπικό brand και να το αναπτύξεις. Σίγουρα, δεν μιλάμε για μια εύκολη υπόθεση. Αυτό συνεπάγεται πολλές ώρες εργασίας, πειραματισμούς και πιθανότατα αποτυχίες. Όμως μπορεί να έρθει η επιτυχία. Το αμερικανικό Fortune παραθέτει 3 χρήσιμα tips, για να αναπτύξεις το προσωπικό σου brand.

1- Πάρε feedback: Για να διαχειριστείς σωστά το δημιούργημα σου, πρέπει να έχεις μια εικόνα 360 μοιρών για αυτό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να απευθυνθείς σε φίλους και γνωστούς, έτσι ώστε να σου πουν σχόλια και παρατηρήσεις. Θα δεις, ότι τελικά οι διορθώσεις που πρέπει να κάνεις είναι… περισσότερες από ότι νόμιζες.

2- Να είσαι το brand που θέλεις: Αυτό που έχεις φτιάξει, πρέπει να αντιπροσωπεύει πρώτα από όλα εσένα. Μην πέσεις στην παγίδα του «έτσι το κάνουν οι άλλοι» ή του «έτσι λειτουργεί η αγορά». Βάλε τη δική σου σφραγίδα και κάνε τις δικές σου επιλογές. Μη ξεχνάς, ότι βλέποντας το brand, οι άλλοι ουσιαστικά θα βλέπουν εσένα. Άρα πρέπει να σου ταιριάζει απόλυτα.

3- Άφησε το brand να εξελιχτεί μαζί σου: Δεν είναι μυστικό, ότι η μόνη σταθερά στη ζωή είναι η αλλαγές. Καθώς μαθαίνεις και αναπτύσσεσαι, το ίδιο συμβαίνει και με το brand σου. Κάνε αλλαγές και βελτιώσεις όσο περνά ο καιρός, Εφάρμοσε καινοτομίες. Είναι σημαντικό βέβαια να είσαι ενήμερος και να ξέρεις το γιατί γίνεται η κάθε αλλαγή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =