αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία πράγματα που συμβαίνουν όταν εργάζεσαι από το σπίτι (και είναι πολύ καλά)

Τρία πράγματα που συμβαίνουν όταν εργάζεσαι από το σπίτι (και είναι πολύ καλά)

Για πολλούς, η εργασία από το σπίτι μοιάζει ως μια ιδανική λύση. Είσαι στην άνεση του χώρου σου, συνήθως δεν δουλεύεις με συγκεκριμένες βάρδιες, δεν έχεις κάποιον εργοδότη πάνω από το κεφάλι σου, μπορείς να κάνεις διάλειμμα όποτε θέλεις. Τελικά, πως έχουν τα δεδομένα σε μια τέτοια μορφή εργασίας;

Το αμερικανικό The Muse, αναλύει τα βασικά σημεία του θέματος. Συγκεκριμένα, παραθέτει 3 πράγματα που συμβαίνουν όταν εργάζεσαι από το σπίτι. Είναι πολύ καλά, κι όμως είναι αληθινά.

1- Εργάζεσαι όταν νιώθεις παραγωγικός: Όπως είπαμε, έχεις την ελευθερία των ωραρίων. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι μπορείς να εργαστείς στις 7:00 το πρωί, αν είσαι πρωινός τύπος ή στις 10:00 το βράδυ, μετά την αγαπημένη σου σειρά, αν είσαι βραδινός. Το σημαντικό εδώ είναι ότι τελικά θα ρυθμίσεις το πρόγραμμα σου, και θα εργαστείς όταν ο ίδιος νιώθεις πιο παραγωγικός.

2- Μπορείς να αθληθείς στη μέση της ημέρας: Είναι λογικό, ότι όταν είσαι σε ένα γραφείο από το πρωί μέχρι το απόγευμα, δεν σουμένει πολύς χρόνος για γυμναστηκή. Σίγουρα, δεν μπορείς να το κάνεις στη μέση της ημέρας. Στην εργασία εξ αποστάσεως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Μπορείς να κάνεις ένα κενό το μεσημέρι και να αθληθείς. Έρευνες έχουν δείξει μάλιστα, ότι οι «εξωτερικοί εργαζόμενοι», κοιμούνται καλύτερα, τρώνε καλύτερα και αθλούνται περισσότερο.

3- Μπορείς να είσαι σε ανοιχτή επικοινωνία: Υπάρχει η άποψη που λέει πως όταν εργάζεσαι από το σπίτι μπορεί να απομονωθείς από συναδέλφους, προϊσταμένους και τη βάση της εταιρίας γενικότερα. Στην πράξη, αυτό μάλλον δεν ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Πάντα μπορείς να επικοινωνήσεις με άτομα από την εταιρία, ενώ πλατφόρμες όπως το Skype ή το Slack, έχουν κάνει την επαφή ακόμα πιο εύκολη και άμεση. Σίγουρα, δεν θα μπορείς να πηγαίνεις κάθε ημέρα για καφέ με τους συναδέλφους, στο κυλικείο της εταιρίας. Αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =