αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις άμεσα, για να φτάσεις στην επιτυχία

Τρία πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις άμεσα, για να φτάσεις στην επιτυχία

Για να φτάσεις στην επιτυχία, δεν χρειάζεται μόνο να κάνεις κάποια πράγματα. Πρέπει να σταματήσεις να κάνεις και κάποια άλλα. Τα οποία σε εμποδίζουν να φτάνεις στον στόχο σου. Μάλιστα, πολλές φορές επικεντρωνόμαστε μόνο στην πρώτη κατηγορία, παραβλέποντας τη δεύτερη.

Το αμερικανικό The Muse, καταγράφει την άλλη πλευρά. Και παραθέτει τα 3 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος σε αυτό που κάνεις.

1- Ο ορισμός των άλλων στην επιτυχία: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα από το οποίο μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεφύγεις. Όλοι μεγαλώνοντας, έχουν γύρω τους αρκετούς… ορισμούς της επιτυχίας. Οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι. Για παράδειγμα, επιτυχία θεωρείται να πας στο πανεπιστήμιο και να πάρεις το πτυχίο σου. Είναι σημαντικό να καταφέρεις να ξεφύγεις από τι θεωρούν οι άλλοι επιτυχία, και να επικεντρωθείς στο τι θεωρείς εσύ επιτυχία.

2- Ο φόβος του να κριθείς: Ειδικά στην Ελλάδα το έχουμε πολύ έντονα. Όλοι κρίνουν τους πάντες. Άντε τώρα να εξηγήσεις, ότι η δουλειά σου είναι… blogger. Πρέπει να δεχτείς ότι πάντα θα σου γίνεται κριτική. Είτε αρνητική, είτε θετική. Εσύ πρέπει να παραμένεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου, όποιος κι αν είναι αυτός.

3- Το παρελθόν: Όλοι έχουμε ένα παρελθόν. Με επιτυχίες και αποτυχίες. Δεν ωφελεί όμως σε τίποτα να μένεις κολλημένος εκεί και να έχεις εμμονές. Δες τη θετική πλευρά. Ακόμα και ένας εργοδότης που σε απέλησε, μπορεί να σου έκανε… καλό. Αφού σου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσεις ενδεχομένως κάτι δικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + nine =