αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον φόβο. Και θα σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Τρία πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον φόβο. Και θα σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Πολλοί λένε ότι ο φόβος και η επιχειρηματικότητα δεν πάνε μαζί. Από την άλλη μεριά, ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, έχουν παραδεχτεί ότι νιώθουν το αίσθημα του φόβου. Το «κλειδί» μάλλον είναι στην διαχείριση. Είναι ανθρώπινο να αισθάνεσαι φόβο, αλλά πρέπει να τον διαχειρίζεσαι σωστά. Αν ο φόβος καταφέρει να σε «παραλύσει» και να σε κρατήσει στάσιμο, τότε όλα τελείωσαν.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους κάποιοι επιχειρηματίες δεν φτάνουν στην μεγάλη επιτυχία. Ακολουθούν τρία πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον φόβο και θα σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία.

1# Ο φόβος και η εμπειρία πάνε χέρι- χέρι: Είναι λογικό όταν γίνεσαι για πρώτη φορά επιχειρηματίας να αισθάνεσαι φόβο. Το ίδιο όταν μπαίνεις σε μια νέα αγορά ή όταν κάνεις μια κίνηση που δεν είχες ξανά κάνει. Το σημαντικό σε όλη αυτή την ιστορία όμως, είναι ότι μόνο έτσι θα αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες.

2# Είναι καλή ιδέα να ζητήσεις βοήθεια, όταν φοβάσαι: Μπορεί να μην θέλεις να το κάνεις, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει. Όταν δεν νιώθεις σίγουρος για μια επιλογή και ο φόβος έχει κάνει την εμφάνιση του, βρες ένα άτομο που εμπιστεύεσαι και μίλα του για αυτό. Μπορεί να πάρεις χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν την κατάσταση καλύτερη.

3# Έχε έτοιμο ένα σχέδιο: Όταν ο φόβος κάνει την εμφάνιση του, είναι πιθανό να γίνεις αντιπαραγωγικός. Ποια μπορεί να είναι η λύση εδώ; Να έχεις έτοιμο ένα σχέδιο, για την στιγμή που θα προκύψει ο φόβος. Ένα σχέδιο «έκτακτης ανάγκης». Έτσι θα έχεις τον έλεγχο της κατάστασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + seven =