αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤο ThinkBiz Academy έρχεται και η υπεύθυνη του event μιλά για όλα στο It’s Possible

Το ThinkBiz Academy έρχεται και η υπεύθυνη του event μιλά για όλα στο It’s Possible

Ένα event το οποίο θα έχει πολλά success stories, workshops και happenings με έπαθλα για τους νικητές. Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που θα δούμε στο ThinkBiz Academy, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, στις 12 και 13 Μαίου. Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πολυσυνέδριο, το It’s Possible συνομίλησε με την υπεύθυνη του event και πρόεδρο του ΔΣ του ThinkBiz, Άννα Μοραγλή.

Η ίδια μιλά, μεταξύ άλλων, για το πως τέτοια events μπορούν να βοηθήσουν το startup οικοσύστημα, εξηγεί με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι ομιλητές του ThinkBiz Academy, ενώ δίνει τη δική της συμβουλή στους νέους επιχειρηματίες.

Το startup οικοσύστημα στην Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Βάσει της εικόνας που έχετε, θεωρείτε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο;

Είναι γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, και το πρόβλημα ρευστότητας πλήττει την ελληνική αγορά και δυσκολεύει την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.  Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε ότι κάποιες εταιρίες με επιτυχίες και αποτυχίες,  καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να αναπτυχθούν με γρήγορους ρυθμούς, προσελκύοντας κεφάλαια δεκάδων εκατ. ευρώ. Αυτό δείχνει πως όταν υπάρχει ισχυρή θέληση , όλα είναι πιθανά και πρέπει να μας κάνει λίγο πιο αισιόδοξους για την κατάσταση στην Ελλάδα .

Εσείς διοργανώνετε το ThinkBiz Academy. Τι ακριβώς αναμένεται να δούμε εκεί;

To ThinkBiz Academy είναι ένα 2ήμερο πολυσυνέδριο για την επιχειρηματικότητα, διοργανώνεται για πρώτη φορά από το ThinkBiz  στις 12 & 13 Μαΐου και φιλοξενείται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία, εξοικείωση και εκπαίδευση των νέων με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, μέσα από μια διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν μαζί με επιτυχημένους επιχειρηματίες και startuppers και θα ακούσουν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα αλλά και θα εμπνευστούν, από το δικό τους ξεκίνημα, τις  δυσκολίες και αποτυχίες τους αλλά και πως τελικά έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, εξέχοντα στελέχη της αγοράς θα μοιραστούν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, παραδίδοντας εξειδικευμένα workshops, τα οποία θα βασίζονται σε real case studies και βιωματικές ασκήσεις.

Όμως η δράση δεν σταματάει εκεί! Επιπλέον θα γίνονται happenings με έπαθλα για τους νικητές και θα υπάρχουν booths από φορείς της επιχειρηματικότητας.

Όπως έχετε αναφέρει, στο event θα μιλήσουν πετυχημένοι επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς. Ποια είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία επιλέξατε τους ομιλητές σας;

Στο ThinkBiz Academy  πάμε ένα βήμα πίσω πριν την ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας, και χτίζουμε τις βασικές γνώσεις – θεμέλια για μάθει κάποιος πως να υλοποιήσει την ιδέα του. Αυτό που θέλουμε – και με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε όλο το concept του συνεδρίου – είναι αυτό το συνέδριο να τους αφορά όλους, ακόμα και νέους που δεν ξέρουν τίποτα απολύτως για την επιχειρηματικότητα. Αφού χτίσαμε το βασικό σκελετό του συνεδρίου και αποφασίσαμε ποιες θεματικές ενότητες θέλουμε να καλύψουμε , αναζητήσαμε και βρήκαμε ανθρώπους  που να ταιριάζουν στη εκάστοτε θεματολογία και φυσικά έχουν κάτι να πουν. Θα δούμε λοιπόν ανθρώπους που είναι ήδη «φτασμένοι» επιχειρηματίες ή στελέχη επιχειρήσεων και νέους  που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο startup οικοσύστημα. Όλοι τους μέσα από τα βιώματα και την εμπειρία τους βάζουν τη δική τους πινελιά, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι σημαίνει «φτιάχνω τη δική μου επιχείρηση.

Κατά καιρούς, βλέπουμε να γίνονται αρκετά startup events στην Αθήνα αλλά και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Θεωρείτε ότι τέτοιες εκδηλώσεις και συνέδρια, βοηθούν στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος;

Πλέον στην Ελλάδα γίνονται πάρα πολλές δράσεις που προωθούν τη νεανική επιχειρηματικότητα και πραγματικά αρκετές από αυτές συμβάλλουν σημαντικά στην ενδυνάμωση του επιχειρείν. Σίγουρα η συμμετοχή μεμονωμένα σε μια εκδήλωση δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όμως, όλες αυτές οι δράσεις συμβάλλουν στο να αποκτήσει ο νέος τα απαραίτητα εφόδια για να κάνει πράξη την ιδέα του, αλλά και να καλλιεργηθεί στο ελληνικό κοινό η επιχειρηματική κουλτούρα και καινοτομία.

Έρχεστε συχνά σε επαφή με νέους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τα όσα έχετε δει, ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας;

Εμείς παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν πολλοί νέοι που έχουν ιδέες και όρεξη να κάνουν πράγματα αλλά δεν έχουν  ολοκληρωμένη εικόνα του τι σημαίνει να τρέχω τη δική μου επιχείρηση και δεν έχουν και την κατάλληλη καθοδήγηση.

Αυτό το κενό θέλουμε να καλύψουμε μέσα από το ThinkBiz Academy. Να δώσουμε πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα για το τι συμβαίνει «εκεί έξω» και να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, δίνοντας το κίνητρο – την έμπνευση και τα  απαραίτητα εφόδια στους νέους για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείριση.

Ποια είναι η συμβουλή που θα δίνατε σε έναν startupper;

Σίγουρα θα του έλεγα να μην φοβάται και να έχει πίστη στα όνειρο του. Να δώσει έμφαση στη προσωπική βελτίωση και να μην μένει στάσιμος, να αναζητά συνεχώς τρόπους για να βελτιώνει τον εαυτό του και κατ’ επέκταση την επιχείρηση του.

 

Το It’s Possible είναι χορηγός επικοινωνίας του ThinkBiz Academy.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + twenty =