αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Startup Weekend Kavala καταφθάνει. Και εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Το Startup Weekend Kavala καταφθάνει. Και εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

-Τι είναι το Startup Weekend;

Το Startup Weekend είναι ένα τριήμερο αφιερωμένο στην επιχειρηματικότητα. Άνθρωποι με διαφορετικά υπόβαθρα και δεξιότητες καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια από αυτές σε επιχείρηση. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο event με περισσότερα από 2900 παρόμοια να έχουν διεξαχθεί σε πάνω από 150 χώρες. Πολλές από τις ομάδες που συμμετείχαν στο εγχείρημα έχουν δημιουργήσει κερδοφόρες και επιτυχημένες επιχειρήσεις. Μήπως είσαι εσύ ο επιχειρηματίας του αύριο;

-Πότε και που θα γίνει;

Το Startup Weekend Kavala θα πραγματοποιηθεί στις 13,14 και 15 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καβάλας. Απευθύνεται σε ανθρώπους καινοτόμους, με όρεξη και νέες ιδέες χωρίς να απαιτείται κάποια ιδιότητα για τη συμμετοχή στο event.

-Τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Το event πλαισιώνεται από έναν διαγωνισμό: αρχικά οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα χωριστούν σε ομάδες. Έπειτα κάθε ομάδα με την βοήθεια του μέντορά της θα έχει δημιουργήσει μία καινούρια startup μέχρι το τέλος του event. Οι κριτές αναλαμβάνουν το ρόλο να αξιολογήσουν κάθε ομάδα. Στην λήξη οι τρεις καλύτερες ομάδες θα βραβευτούν. Οι μέντορες και οι κριτές προέρχονται από ποικίλους κλάδους, και είναι καταξιωμένοι άνθρωποι που έχουν αναδειχθεί στον επιχειρηματικό χώρο.

Και αν δεν έχω κάποια ιδέα;

Ακόμη και αν δεν έχεις συλλάβει την δική σου ιδέα μπορείς να παρευρεθείς στο Startup Weekend Kavala και να υιοθετήσεις μία από αυτές που θα παρουσιαστούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι πάθος και δημιουργικότητα!

-Και αν δεν έχω ομάδα;

Ο σκοπός του event είναι να συγκεντρώσουμε ταλαντούχους ανθρώπους στον ίδιο χώρο και να τους παροτρύνουμε να δημιουργήσουν. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα υπάρξει χρόνος ειδικά αφιερωμένος στο networking. Επομένως ακόμη και αν δεν ξέρεις κανέναν είναι μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις αξιόλογους ανθρώπους!

Και δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

Ο κάθε ένας μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Αν έχεις κλίση στο σχέδιο, εάν ξέρεις να γράφεις κώδικα ή να συντάσσεις ένα business plan ή ακόμη και αν μπορείς απλά να επικοινωνείς αποτελεσματικά, τότε κάποια ομάδα σε έχει ανάγκη!

-Υπάρχει βράβευση;

Εκτός από μία μοναδική εμπειρία που θα σου εξασφαλίσει πολύτιμα εφόδια ακόμη και αν δεν θα ήθελες να γίνεις επιχειρηματίας, υπάρχει και βράβευση για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις 3 πρώτες θέσεις. Ωστόσο οι ηγετικές ικανότητες και η εργατικότητα είναι πολύτιμα skills που δεν θα έπρεπε να λείπουν από το βιογραφικό σου και θα φροντίσουμε να τα αποκτήσεις ακόμη και αν η ομάδα σου δεν λάβει υψηλή κατάταξη!

Πρόκειται για ένα event που μέσω της καινοτομίας, της δημιουργικής σκέψης και της ομαδικότητας  μπορεί να δώσει την σπίθα για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και να δημιουργήσει μια ενεργή κοινότητα επιχειρηματιών. Αυτή η κοινότητα μπορεί να υποδείξει στους ανθρώπους πώς θα δημιουργήσουν τη δική τους εταιρία στο πλαίσιο δημιουργίας ενός τοπικού οικοσυστήματος επιχειρήσεων.

Τα social media του event

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − three =