αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο project που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τα εύκαμπτα smartphones

Το project που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τα εύκαμπτα smartphones

Η δημιουργία ενός εύκαμπτου smartphone αποτελεί πραγματικά μια πρόκληση για κάθε κατασκευαστή συσκευών. Προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημιουργία μιας τέτοιας συσκευής, τα υλικά από τα οποία θα κατασκευαστεί θα πρέπει και αυτά να είναι εύκαμπτα. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Exeter σε μια πρόσφατη έκθεσή τους τονίζουν πως ένα νέο είδος αποθηκευτικού χώρου, κατασκευασμένο από γραφένιο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα αποθηκευτικό χώρο τύπου flash. Το υλικό είναι φθηνότερο και αποτελεί έναν συνδυασμό των hybrid graphene oxide-titanium oxide, ενώ η ανάγνωση και εγγραφή του μπορεί να γίνει σε μόλις πέντε nanoseconds.

Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, το υβριδικό αυτό υλικό έχει μήκος μόλις 50 nanometers σε μήκος και 8 nanometers σε πάχος. Το γραφένιο είναι το πιο λεπτό στρώμα του άνθρακα. Στην ουσία είναι το πιο λεπτό υλικό που είναι γνωστό στον άνθρωπο, αλλά και το πιο ελαφρύ και ισχυρό. Σαν ένας πολύς καλός αγωγός του ηλεκτρισμού φαντάζει ως την ιδανική επιλογή για ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα smartphones. Το πρόβλημα με το γραφένιο είναι η περίπλοκη διαδικασία της ανάπτυξής του. Αλλά εταιρείες όπως η Samsung έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα στην έρευνα που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα.

Εξάλλου, το υλικό αυτό άγει ηλεκτρόνια πιο αποτελεσματικά από το πυρίτιο. Η Samsung ήδη έχει προβεί στην κατοχύρωση ορισμένων πατεντών που αφορούν σε χρήση γραφενίου στο εσωτερικό ηλεκτρονικών συσκευών. Μένει να φανεί τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 19 =