αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο LG G6 αποκαλύφθηκε επίσημα στο κοινό- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του που ξεχωρίζουν

Το LG G6 αποκαλύφθηκε επίσημα στο κοινό- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του που ξεχωρίζουν

Αλλάζοντας εντελώς προσανατολισμό σε σχέση με το LG G5, η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε σήμερα τη νέα της ναυαρχίδα στο MWC της Βαρκελώνης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οθόνη της. Το LG G6 διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών με τον περίεργο λόγο πλευρών 18:9 με την ονομασία Univision. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η υλοποίηση προσφέρει την καλύτερη δυνατή αναλογία οθόνης σε μια συσκευή που κρατιέται άνετα με το ένα χέρι (78,6% αναλογία οθόνης-σώματος).

Υπενθυμίζουμε ότι η LG είχε επενδύσει πολλά στον αρθρωτό σχεδιασμό του G5, αλλά η αγορά δεν ανταποκρίθηκε όσο αναμενόταν και η εταιρεία άλλαξε πορεία στον σχεδιασμό του G6, σχολιάζοντας ότι «οι απαιτήσεις του κοινού αλλάζουν» και ότι η «επιτυχία είναι να μαθαίνεις από τις ανάγκες των καταναλωτών». Η LG λοιπόν κατέληξε στο συμπέρασμα πως το κοινό θέλει μεγάλες οθόνες χωρίς όμως να κρατά στο χέρι μεγάλες συσκευές. Για να το πετύχουν αυτό, θα έπρεπε να αλλάξουν form factor εντελώς.

Η LG ονομάζει την οθόνη του G6 “FullVision”. Η ανάλυσή της είναι 1440×2880 pixels (564ppi). Η επιλογή της «περίεργης» αναλογίας 18:9 έγινε γιατί προσφέρει πιο κινηματογραφική εμπειρία και δεν υπάρχει η ανάγκη για cropping της εικόνας, ενώ προβάλλεται 11,6% περισσότερη πληροφορία. Το G6 είναι επίσης το πρώτο κινητό με υποστήριξη Dolby Vision, αλλά αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να υποστηριχθεί με περιεχόμενο πρώτα πριν το απολαύσουν οι χρήστες.

Εκτός από φωτογραφίες και ταινίες, η οθόνη του G6 προσφέρεται και για παιχνίδια και για να το τονίσει αυτό η εταιρεία περιλαμβάνει στη συσκευή μια συλλογή 6 mobile games, για τα οποία μάλιστα θα παρέχονται και in-game credits συνολικής αξίας 200 δολαρίων. Τα παιχνίδια είναι τα: Temple Run 2, Spider-Man Unlimited, Cookie Jam, Genies&Gems, Crossy Road και SimCity Buildit.

Για να εκμεταλλευτεί το νέο φορμάτ οθόνης, η LG έπρεπε να ανασχεδιάσει και το UI της συσκευής, παραχωρώντας περισσότερο χώρο για τις εφαρμογές, στρογγυλεμένες γωνίες, ειδικά camera modes που χωρίζουν την οθόνη σε δύο τετράγωνα και άλλα. Το φορμάτ βοηθά επίσης το multitasking, καθώς η οθόνη χωρίζεται σε δύο ίσα τετράγωνα όταν είναι ανοιχτές δύο εφαρμογές.

Όπως σημειώνει το Pc Magazine, η συσκευή έχει πλάτος 72 χιλιοστά, καθώς η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτή είναι η μέγιστη πιο βολική διάσταση για τους χρήστες. Έχουν αφαιρεθεί από την πρόσοψη οποιαδήποτε στοιχεία αποσπούν την προσοχή από την οθόνη, ενώ η κατασκευή είναι από γυαλί και μέταλλο. Η εταιρεία τονίζει ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ώστε η να μην είναι η συσκευή εύθραυστη εξαιτίας της μεγαλύτερης οθόνης. Διαθέτει πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε σκόνη και νερό.

Το σύστημα των διπλών καμερών του G5 χρησιμοποιείται και εδώ.Η κύρια κάμερα του G6 είναι στα 13MP [f2.4] η ευρυγώνια [125 μοιρών] και στα 13MP η κανονική [f1.8, 71 μοιρών, με οπτική σταθεροποίηση], ενώ η μπροστινή στα 5MP με οπτικό εύρος 100 μοιρών. Προσφέρει πολύ ομαλό zoom, και η εταιρεία τονίζει ότι αυτό γίνεται με τη βοήθεια της Qualcomm και την υποστήριξη του Snapdragon 821 SoC για HDR 10.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής συναντάμε 4GB RAM, εσωτερική μνήμη 32/64GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας, μπαταρία 3300mAh, ενσωματωμένο Hi-fi quad DAC, θύρα USB 3.1 type C και USB OTG, υποστήριξη γρήγορης φόρτισης και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 148,9×71,9×7,9mm και το βάρος της 163 γραμμάρια.

Το LG G6 έρχεται με το Android 7.0 και ενσωματώνει και το Google Assistant, τον AI βοηθό της Google, και μάλιστα θα έχει και ορισμένες αποκλειστικές λειτουργίες.

Το G6 θα διατεθεί σε τρία χρώματα: Ice Platinum [ασημί] Astro Black [μαύρο], Mystic White [λευκό]. Αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για την τιμή και την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 12 =