αρχικηVIRALΤο high-tech ποδηλατικό κράνος που διαθέτει φώτα φρένων και φλας- Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Το high-tech ποδηλατικό κράνος που διαθέτει φώτα φρένων και φλας- Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στους δρόμους για τους ποδηλάτες προσφέρει το πρώτο κράνος με ενσωματωμένα φώτα και δείκτες φρένων.

Οι μηχανικοί Eu-wen Ding και Jeff Chen που σχεδίασαν το Lumos κέρδισαν το βραβείο σχεδιασμού στα ετήσια βραβεία Design Beazley 2016. Περισσότερα από 60 ενσωματωμένα φωτάκια LED μπροστά, πίσω και στο πλάι του κράνους ανάβουν σε διάφορα χρώματα για να προειδοποιήσουν για την επόμενη κίνηση του αναβάτη.

Όπως σημειώνει το Newsbeast.gr, το φως των φρένων ενεργοποιείται αυτόματα όταν επιβραδύνει ο ποδηλάτης, ενώ όταν φρενάρει ανάβει ένα κόκκινο τρίγωνο στο πίσω μέρος του κράνους. Οι δείκτες του φλας ενεργοποιούνται από τον αναβάτη, ο οποίος πιέζει ένα κουμπί στο τιμόνι όταν πλησιάζει σε στροφή, το οποίο συνδέεται με ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο που επικοινωνεί με το κράνος.

Παράλληλα, λευκά και κόκκινα φώτα αναβοσβήνουν συνεχόμενα στο κράνος ώστε να προειδοποιούν τους οδηγούς και τους πεζούς. Είναι αδιάβροχο, λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού και φορτίζει μέσα σε δύο ώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =