αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook παραδέχεται ότι παρακολουθεί τον κέρσορα του ποντικιού σου πάνω στην οθόνη

Το Facebook παραδέχεται ότι παρακολουθεί τον κέρσορα του ποντικιού σου πάνω στην οθόνη

Σε Big Brother… φαίνεται ότι παραπέμπει πλέον το Facebook. Μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα με τις υποκλοπές δεδομένων που αφορούσαν χρήστες, τώρα έρχεται μια ακόμα αποκάλυψη. Την οποία μάλιστα παραδέχεται το ίδιο το Facebook. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο αμερικανικό FastCtompany.com, ο τεχνολογικός κολοσσός παρακολουθεί τον κέρσορα του ποντικιού των χρηστών, πάνω στην οθόνη. Το FB έκανε αυτή την παραδοχή, σε έγγραφο που απαντούσε στις σχετικές ερωτήσεις, τις οποίες έκανε προς την εταιρία η Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η εταιρία εξηγεί ότι παρακολουθεί τον κέρσορα των ποντικιών, για να διαπιστώσει το αν πρόκειται για πραγματικούς χρήστες που κάνουν τις κινήσεις ή αν πρόκευται για bots. Επίσης, το FB θέλει να διαπιστώσει εάν το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο οποίο έχει ‘φορτωθεί’ το Facebook βρίσκεται στο προσκήνιο ή στο φόντο της οθόνης ενός χρήστη.

Και δεν σταματάμε εκεί. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ο τεχνολογικός γίγαντας «τσεκάρει» και άλλες πληροφορίες με αυτό τον τρόπο, για πράγματα όπως: operating systems, hardware, software versions, battery levels, signal strength, available storage space, Bluetooth signals, file names και types, device Ids, browser και browser plugins.

Η εταιρεία παραδέχτηκε επίσης τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το αναφερόμενο φύλο των χρηστών, τους φίλους που έχουν καταργήσει από τη λίστα φίλων τους, και τις διαφημίσεις που έχει κάνει κλικ κάποιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =