αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook ξεκινά την ενημέρωση: Αυτό είναι το μήνυμα που θα δεις, αν τα στοιχεία σου έχουν υποκλαπεί από την Cambridge Analytica

Το Facebook ξεκινά την ενημέρωση: Αυτό είναι το μήνυμα που θα δεις, αν τα στοιχεία σου έχουν υποκλαπεί από την Cambridge Analytica

Στον απόηχο του σκανδάλου υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων, το Facebook, που βρίσκεται στη δίνη της καταιγίδας των αποκαλύψεων για τις πρακτικές της Cambridge Analytica, ξεκινά να ενημερώνει τους χρήστες του για το αν ανακτήθηκαν εν αγνοία τους τα προσωπικά τους δεδομένα.

Το Facebook θα αρχίσει να στέλνει από τη Δευτέρα ειδοποιήσεις στα προφίλ των χρηστών του, που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο και ούτε λίγο ούτε πολύ ανέρχονται σε 87 εκατομμύρια, κάποιοι εκ των οποίων είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, στην κορυφή του news feed του κάθε χρήστη θα αναρτηθεί ένας σύνδεσμος, που θα επιτρέπει στον κάθε ένα να δει ποιες εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό τους στο Facebook, αλλά και τι πληροφορίες είναι προσβάσιμες σε αυτές τις εφαρμογές.

«Θα ενημερώσουμε τους χρήστες μας αν τα δεδομένα τους “μοιράστηκαν” εσφαλμένα στην Cambridge Analytica», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού.

Μέσω του συνδέσμου που θα αναρτηθεί στα προφίλ τους, οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαγράψουν εφαρμογές, εμποδίζοντάς τις από το να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για αυτούς.

Πηγή: CNN Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − six =