αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook «μπαίνει» και στα ταξίδια, λανσάροντας το City Guides

Το Facebook «μπαίνει» και στα ταξίδια, λανσάροντας το City Guides

Το έχουμε ξανά πει, και όσο περνά ο καιρός γίνεται πιο ξεκάθαρο: Το Facebook θέλει να κυριαρχήσει σε όλα τα πεδία. Για αυτό επεκτείνεται όλο και περισσότερο με νέες λειτουργίες. Αυτή τη φορά, «μπαίνει» στο κομμάτι των ταξιδιών, λανσάροντας την λειτουργία City Guides.

Ποιος… θα πρέπει να ανησυχεί αυτή τη φορά; Μάλλον το Foursquare. Αφού πηγαίνοντας στο «more» menu, οι χρήστες να βλέπουν πλέον μια λίστα με πόλεις που έχουν επισκεφτεί οι φίλοι τους. Με προτάσεις και δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στις εκάστοτε τοποθεσίες.

Όπως μεταδίδει το TechCrunch, αν ο χρήστης κάνει κλικ σε κάποια από αυτές τις πόλεις, θα του εμφανίζονται οι φίλοι του, που έχουν πάει εκεί. Αν στη συνέχεια κάνει κλικ σε ένα από τα «προσωπάκια» φίλων, θα εμφανίζονται τα μέρη που έχει πάει ο ίδιος, μέσα στην πόλη. Για παράδειγμα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, αξιοθέατα και άλλες επιχειρήσεις.

Τα δεδομένα θα συλλέγονται από τα check in και τα posts που θα κάνουν οι χρήστες. Το Facebook, έχει επιτρέψει εδώ και πολύ καιρό στους χρήστες να κάνουν check in, μέσω των status τους, αλλά δεν είχε αξιοποιήσει περισσότερο τα στοιχεία που προκύπτουν από εκεί. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να το κάνει.

Η νέα λειτουργία θα είναι χρήσιμη τόσο για αυτούς που έχουν φίλους- ταξιδιώτες, έτσι ώστε να βλέπουν πολλά μακρινά μέρη, αλλά θα μπορεί να λειτουργεί και σαν ένας «οδηγός πόλης» για κοντινά μέρη που αξίζει να πας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 11 =