αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook εξαγόρασε την startup Ozlo (και φέρνει μια ιδιαίτερη τεχνολογία)

Το Facebook εξαγόρασε την startup Ozlo (και φέρνει μια ιδιαίτερη τεχνολογία)

Το Facebook εξαγόρασε την Ozlo, μια startup εταιρία που εδρεύει στο Palo Alto και εργάζεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η ειδίκευση της εταιρίας έχει να κάνει με την κατανόηση συζητήσεων γραπτού και όχι προφορικού λόγου, αφού ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταλάβει και να απαντήσει περίπλοκες ερωτήσεις όπου η απάντηση τους δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι ναι ή όχι. Αυτήν της την ικανότητα η Ozlo ονομάζει ‘Πιθανολογικός Ισχυρισμός της Αλήθειας’.

“Θα ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται στο Messenger για να συνεχίσουν τη δουλειά τους σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και το machine leaning”, λέει το FB.

Όπως διαβάζουμε στο Unboxholics.com, η εταιρία στελεχώνεται από τριάντα εργαζομένους, το σύνολο των οποίων όπως αναφέρει το Facebook, θα απορροφηθεί στο τμήμα των γραφείων του Messenger, είτε στο Menlo Park της California, είτε στο Seattle της Washington. Η τεχνολογία της εταιρίας θα ενσωματωθεί σε αυτήν του Messenger, χωρίς όμως ακόμη να είναι γνωστό το αν αυτό περιλαμβάνει την ήδη υπάρχουσα ψηφιακή βοηθό του Facebook, Μ. Οποιαδήποτε ερώτηση οικονομικής φύσεως αρνήθηκε να απαντηθεί. Να σημειωθεί παραταύτα πως ως startup κατάφερε να συγκεντρώσει $14 εκατομμύρια δολάρια.

“Μέχρι να καταφέρουμε (την κατανόηση γραπτού λόγου στο έπακρο) δε θέλουμε να περάσουμε σε έναν κόσμο όπου προσπαθούμε να διδάξουμε στους ανθρώπους κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε καλά, ” Chudnovsky, προϊστάμενος Messenger.

Από το Μάιο κιόλας, το Facebook είχε δηλώσει το ενδιαφέρον του σχετικά με κάποιο text-based AI, παρά την αντίθετη τάση του ανταγωνισμού, αφού θεωρεί πως ο προφορικός έλεγχος μιας AI απαιτεί ένα ακόμη “βήμα”. Τέλος, ως μέρος της συμφωνίας, η Ozlo αποδέχτηκε το να κλείσει τις εφαρμογές της, καθώς και τα επιχειρησιακά APIs της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 1 =