αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο «bullet του καλύτερου επιτεύγματος» και πως πρέπει να το «κουμπώσεις» στο βιογραφικό σου

Το «bullet του καλύτερου επιτεύγματος» και πως πρέπει να το «κουμπώσεις» στο βιογραφικό σου

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για το πως μπορείς να στήσεις ένα βιογραφικό. Τώρα θα εστιάσουμε σε ένα συγκεκριμένο tip, το οποίο πιθανότατα δεν το έχεις ξανά ακούσει στο παρελθόν. Είναι το λεγόμενο «bullet του καλύτερου επιτεύγματος». Το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί παραπάνω από μια φορές μέσα στο βιογραφικό.

Τι πρέπει να κάνεις: Μέσα στο βιογραφικό σου, θα παραθέσεις μια προς μια τις θέσεις εργασίας από τις οποίες έχεις περάσει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γράψεις κάτω από κάθε έναν επαγγελματικό ρόλο, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχεις πετύχει στην θητεία σου εκεί. Μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι HR Managers πλέον εφαρμόζουν τον κανόνα των 6 δευτερολέπτων. Δηλαδή, μέσα σε 6 δευτερόλεπτα «σκανάρουν» το βιογραφικό σου με μια ματιά. Και αποφασίζουν το αν θα σε καλέσουν για συνέντευξη ή όχι.

Αν θέλεις λοιπόν να τους κάνεις το «κλικ» μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να βάλεις ψηλά και σε ξεκάθαρα σημεία τα μεγάλα σου επιτεύγματα. Για κάθε έναν επαγγελματικό ρόλο από τον οποίο έχεις περάσει, κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου: «Τι σημαντικό πέτυχα εκεί;». Και βάλε αυτό το επίτευγμα σου, με σύντομο και ξεκάθαρο τρόπο, στα σημεία που περιγράφουμε παραπάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + eighteen =