αρχικηVIRALΤο BBC δίνει την απάντηση: Αυτός είναι ο οργανισμός πάνω στη Γη που ζει εδώ και 100.000 χρόνια

Το BBC δίνει την απάντηση: Αυτός είναι ο οργανισμός πάνω στη Γη που ζει εδώ και 100.000 χρόνια

Oι περισσότεροι από εμάς, θα είμαστε ευχαριστημένοι αν φτάσουμε μέχρι τα 75, άντε 80 χρόνια ζωής. Κάθε χρόνος μετά τα 80, θα είναι μια τεράστια νίκη, ένα αναπάντεχο δώρο.

Υπάρχουν όμως κάποιοι ζωντανοί οργανισμοί εκεί έξω, οι οποίοι στα 80 αισθάνονται ακόμη βρέφη, αφού μπορούν να φτάσουν να ζουν μέχρι και αρκετές χιλιάδες χρόνια. Το BBC, προσπάθησε να απαντήσει το ερώτημα, ‘ποιος είναι ο γηραιότερος ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη;’ και το έπαθλο φαίνεται πως πηγαίνει σε ένα είδος φυκιών, τα επονομαζόμενα ‘Posidonia Oceanica’, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων υπολογίζονται στα 100.000 χρόνια ζωής.

Όπως διαβάζουμε στο Oneman, τα φύκια, κατάφεραν να επικρατήσουν επί ενός δέντρου με το παρατσούκλι ‘Pando’ στην Utah, το οποίο υπολογίζεται στα 80.000 χρόνια, ενώ στους υποψηφίους ήταν ακόμη ένα κυπαρίσσι στη Χιλή κοντά στα 3.500 χρόνια, γιγαντιαίες σεκόγιες στην Καλιφόρνια 3.200 χρόνων και αρκετά δέντρα ακόμη.

Όσο για το γηραιότερο ζώο που γνωρίζουμε, επρόκειτο για μια αχιβάδα που ανακαλύφτηκε το 2006 στην Ισλανδία, η οποία υπολογίστηκε πως ήταν 507 ετών. Η τραγική ειρωνεία είναι πως η αχιβάδα πέθανε, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπολογισμού της ηλικίας της.

Πριν προλάβουν πάντως να χαρούν τη νίκη τους τα φύκια, ας μάθουν πως το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ με σιγουριά ποιος είναι ο γηραιότερος οργανισμός του πλανήτη, αφού δεν ήμασταν εδώ όταν γεννήθηκε και πιθανότατα δεν θα είμαστε ούτε όταν πεθάνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 2 =