αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας: Πως η Huawei κάνει… μετόχους τους εργαζομένους της

Το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας: Πως η Huawei κάνει… μετόχους τους εργαζομένους της

Πρόκειται για μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες εταιρίες, στον χώρο της τεχνολογίας. Η Huawei έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να εδραιώσει τη θέση της στην αγορά των smartphones και πλέον στέκεται δίπλα σε παραδοσιακούς κολοσσούς, όπως η Apple και η Samsung. Έχει διπλασιάσει τα κέρδη της στα €7.5 δισεκατομμύρια τα τελευταία 5 χρόνια και αυτό, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οφείλεται στην αφοσίωση των υπαλλήλων της, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν πολλά για την εταιρία.

Τι γίνεται όμως στο εσωτερικό της εταιρίας; Με ποιο τρόπο, οι ιδιοκτήτες της εταιρίας έχουν καταφέρει να παίρνουν το μέγιστο από τους εργαζομένους που έχουν;

Η Huawei απασχολεί 170.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Στην κεφαλή της βρίσκεται ο συνιδρυτής της Ren Zhengfei, ενώ τρεις CEO εναλλάσσονται κάθε 6 μήνες. Όπως αναφέρει το τεχνολογικό site unboxholics.com, oι Κινέζοι εργαζόμενοι στη Huawei καλούνται μετά από ένα χρόνο εργασίας στην εταιρία, να υπογράψουν σε εθελοντική βάση μία συμφωνία με την οποία εγκαταλείπουν οποιαδήποτε αξίωση για πληρωμή υπερωριών και πληρωμένες ημέρες άδειας. Αυτοί που θα επιλέξουν να υπογράψουν τη συμφωνία, θα ανταμειφθούν με μετοχές της εταιρίας για όσο διάστημα δουλεύουν εκεί.

Να σημειωθεί πως η Huawei έχει ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς και ανήκει αποκλειστικά στα στελέχη της και στους εργαζόμενούς της, ενώ δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, κάνοντας αδύνατο σε κάποιον να επενδύσει σε αυτήν.

huawei-wsj-graph

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − nineteen =