αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το ταλέντο δεν αρκεί», λέει η Angela Duckworth

«Το ταλέντο δεν αρκεί», λέει η Angela Duckworth

Η Angela Duckworth έχει κάποια καλά και κάποια άσχημα νέα για εσένα. Τα άσχημα; Ότι το ταλέντο δεν αρκεί για να γίνεις επιτυχημένος. Τα καλά; Ότι αν είσαι επίμονος και παθιασμένος με κάτι, μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία.

«Το ταλέντο σου για κάτι από τη μια, και η ποσότητα και ποιότητα της προσπάθειας σου από την άλλη, είναι διαφορετικά πράγματα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου» σημειώνει η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και συγγραφέας.

«Παρά το γεγονός ότι το ταλέντο είναι σημαντικό, δεν αρκεί για να φτάσεις στην επιτυχία μακροπρόθεσμα. Συχνά, οι άνθρωποι παραβλέπουν τη σημασία της προσπάθειας» τονίζει η ίδια.

Η Angela Duckworth έχει κάνει έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, όπως σημειώνεται σε άρθρο του CNBC. Και έχει καταλήξει στο γεγονός ότι η επιμονή και το πλάνο που θα ακολουθήσει κάποιος, έχουν μεγαλύτερη σημασία από το έμφυτο ταλέντο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Μάλιστα, πολλές φορές αυτά τα δύο μπορεί να μην έχουν καμία «σύνδεση» μεταξύ τους.

Για αυτούς που δεν είναι τόσο επίμονοι με κάτι όσο θα ήθελαν, η Duckworth προτείνει να κάνουν μερικές ερωτήσεις στον εαυτό τους: «Δεν είμαι παθιασμένος με αυτό ή δεν είμαι επίμονος; Ενδιαφέρομαι; Το βρίσκω χρήσιμο; Όπως σημειώνει η ίδια, η αυτογνωσία είναι σημαντικό πράγμα, έτσι ώστε να μπορέσει κάποιος να εξελιχτεί και να φτάσει στην επιτυχία.

Και καταλήγει σε κάτι ακόμα: «η προσπάθεια χωρίς πάθος, είναι απλά αγγαρεία. Αυτό δεν είναι καλό».

mezzanine_006

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + twenty =